Srijeda, 22. ožujka 2023.

Srednjovjekovni božićni sajam u Koprivnici nastavlja se u subotu i nedjelju, evo što nas sve očekuje

U tijeku je i glasovanje za izbor NajAdventa u Hrvatskoj po izboru Večernjeg lista. Glasovanje je krenulo, a svoj glas možete dati na dva načina. Evo svih detalja...

Preporučujemo

Pred nama je još jedan vikend najposebnijeg božićnog sajma u Hrvatskoj, međutim, danas, u petak, sajam se otkazuje zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta!

Sajam se nastavlja ove subote i nedjelje, 17. i 18. prosinca.

Brojni posjetitelji tako mogu ove subote i nedjelje i dalje potpuno besplatno razgledati najveći jedinstveni sajam u Hrvatskoj sa sveukupno više od 40 objekata starih zanata, izlagača i obrtnika te ugostitelja.

Mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, žongliranja vatrom koprivničkih mušketira i haramija, dvorskih luda i lakrdijaša, srednjovjekovne kupke, kovača, svjećara i krznara te alkemičara i rakijaša pobrinule su se da zanimljivog sadržaja ne nedostaje, a tu je i bogata ponuda koju čine originalna domaća jela i pića poput ‘raščehnute gice’, čurki, veprovog gulaša, Koprivničkog božićnog piva s koprivom, gina s koprivom i drugo.

Srednjovjekovni božićni sajam u Koprivnici, unatoč današnjoj odgodi, nastavlja se ove subote i nedjelje u poslijepodnevnim, odnosno večernjim satima, od 16 sati nadalje, a od programa izdvojit ćemo srednjovjekovnu kupelj, žongliranje vatrom koprivničkih mušketira i haramija, nastup lakrdijaša Jage Kukuriječkog, nastup pripovjedača Kristijana Petrovića s pričom ‘Historia draconum’, odnosno Povijest zmajeva (nedjelja u 19 sati), prezentaciju prvog Koprivničkog božićnog piva te putujuće trgovce koji će i ovog vikenda pregovarati s gradskim socem.

Naravno, uz brojne druge kostimirane sudionike sajma, stare zanate i izlagače, slikare i kipare te ugostitelje u podrumu Muzeja grada Koprivnice održat će se prezentacija i degustacija vina renomiranih podravskih vinara s buduće vinske ceste PodraVine.

U tijeku je i glasovanje za izbor NajAdventa u Hrvatskoj po izboru Večernjeg lista. Glasovanje je krenulo, a svoj glas možete dati na dva načina:

  1. Putem stranice najadvent.hr gdje možete kliknuti na sliku abecedno poredanih gradova i dati svoj glas ili klikom na gumb “glasaj” iz padajućeg izbornika – OVDJE.
  2. Putem Facebooka Večernjeg lista gdje možete lajkati fotografiju sa Srednjovjekovnog božićnog sajma – OVDJE.

“Glasovanje traje do 8. siječnja kada će Večernji list proglasiti pobjednika i otkriti koji grad zaslužuje titulu najboljeg, a mi se nadamo da će to biti KOPRIVNICA. Vidimo se na Srednjovjekovnom božićnom sajmu do 23. prosinca, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje”, poručili su organizatori.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti