Utorak, 16. srpnja 2024.

Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice pojačava nadzor propusnica

Na području grada Koprivnice i prigradskih naselja građani se u većini slučajeva pridržavaju nacionalnih mjera u sprečavanju širenja zaraze od koronavirusa

- Oglas -

U srijedu je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice na kojoj su, uz načelnicu Stožera Kseniju Ostriž i članove, sudjelovali i gradonačelnik Mišel Jakšić i predstavnici operativnih snaga gradskog Stožera civilne zaštite.

Zbog svih do sada provedenih nadzora nad provođenjem mjera koje je donio nacionalni Stožer civilne zaštite, zaključak sjednice je da se na području Koprivnice i prigradskih naselja građani u većini slučajeva pridržavaju nacionalnih mjera u sprečavanju širenja zaraze od koronavirusa. U manjem broju slučajeva utvrđena su kršenja mjera, ponajviše mjere samoizolacije i mjere zabrane kretanja bez valjane propusnice.

– U dogovoru s koprivničkom policijskom upravom u idućem razdoblju pojačano će se provoditi kontrola propusnica na područjima koja graniče sa susjednim općinama te je operativnim snagama civilne zaštite dana uputa Stožera o privođenju nadzora valjanosti propusnica. U operativne snage Civilne zaštite Grada Koprivnice, uz policiju, spadaju snage javne vatrogasne postrojbe i vatrogasne zajednice, pripadnici gorske službe spašavanja i komunalno redarstvo Grada Koprivnice – istaknuli su iz stožera.

- Oglas -

Mole se građani koji se zateknu u kontroli propusnica da službenim osobama operativnih snaga civilne zaštite Grada Koprivnice predoče valjane propusnice. Osobe koje se zateknu bez valjane propusnice, bit će vraćene u mjesto prebivališta, odnosno boravišta.

Pozivaju se građani da se pridržavaju mjera i uputa Stožera civilne zaštite.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti