Petak, 24. svibnja 2024.

Veljko Kajtazi ispričao se zbog napada Roma na vatrogasce

Napominje da se radi o pojedincima koje treba osuditi, a ne o cijeloj romskoj zajednici te da i u romskoj zajednici imaju volontere u vatrogasnim društvima

- Oglas -

Veljko Kajtazi, saborski zastupnik romske nacionalne manjine, na svojoj Facebook stranici javno se ispričao zbog napada na vatrogasce u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

“Nastavno na nedavni napad pojedinih pripadnika romske nacionalne manjine prema vatrogasnim društvima, želim uputiti jasnu poruku i ispriku.

Tijekom prošlog vikenda vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su intervencije u naseljima Pribislavec i Strmec Podravski. Tijekom gašenja požara vatrogasci su verbalno napadani, a jedan je vatrogasac i ozlijeđen.

- Oglas -

Kao saborski zastupnik romske nacionalne manjine oštro osuđujem ovakvu vrstu ponašanja. Želim uputiti ispriku hrabrim vatrogascima u ime cijele romske nacionalne manjine. Imajući u vidu da se radi o dobrovoljnim vatrogasnim društvima te da su riskirali svoje živote i zdravlje u ova zahtjevna vremena, pozivam i sve mještane da oštro osude ovakvo ponašanje te da se protiv toga, zajedničkim snagama, borimo.

Napominjem da se radi o pojedincima koje treba osuditi, a ne o cijeloj romskoj zajednici te da i u romskoj zajednici imamo volontere u vatrogasnim društvima”, istaknuo je Kajtazi.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti