Utorak, 30. svibnja 2023.

Nakon dvaju napada u romskim naseljima na intervencijama, oglasili se iz Hrvatske vatrogasne zajednice

Priroda vatrogasnog posla je opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima rade, no nedopustivo je, naglašavaju, da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti upravo oni brinu

Kao što smo ranije izvijestili, u Međimurju se u petak dogodilo kamenovanje vatrogasaca koji su stigli na intervenciju kako bi ugasili požar na smetlištu kraj romskog naselja u Pribislavcu.

U romskom naselju kamenjem gađali vatrogasce koji su gasili požar na smetlištu

Neugodnosi su vatrogasci imali i u romskom naselju Donje Vratno. Tim povodom priopćenjem se oglasila Hrvatska vatrogasna zajednica.

Istaknuli su kako je za vrijeme obavljanja njihovih dužnosti proteklih dana zabilježeno nekoliko napada na pripadnike vatrogasne službe te je oštećena vatrogasna oprema.

“Prilikom intervencije u naselju Pribislavec u Međimurskoj županiji vatrogasno vozilo je gađano kamenjem, a jedan vatrogasac je ozlijeđen. U naselju Donje Vratno u Varaždinskoj županiji vatrogasci su spriječeni u gašenju požara, a s jednog vozila je ukradena oprema. Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi, a osobito u ovim izuzetno zahtjevnim trenucima u kojima vatrogasci, osim svoje redovne djelatnosti, sudjeluju u provođenju mjera sa svrhom smanjenja širenja zaraze kao i u sanaciji posljedica potresa”, kazali su iz HVZ-a.

Priroda vatrogasnog posla je opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima rade, no nedopustivo je, naglašavaju, da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti upravo oni brinu.

“Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama. Ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost”, zaključuju iz HVZ-a.

 

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti