Petak, 24. svibnja 2024.

Nakon dvaju napada u romskim naseljima na intervencijama, oglasili se iz Hrvatske vatrogasne zajednice

Priroda vatrogasnog posla je opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima rade, no nedopustivo je, naglašavaju, da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti upravo oni brinu

- Oglas -

Kao što smo ranije izvijestili, u Međimurju se u petak dogodilo kamenovanje vatrogasaca koji su stigli na intervenciju kako bi ugasili požar na smetlištu kraj romskog naselja u Pribislavcu.

U romskom naselju kamenjem gađali vatrogasce koji su gasili požar na smetlištu

Neugodnosi su vatrogasci imali i u romskom naselju Donje Vratno. Tim povodom priopćenjem se oglasila Hrvatska vatrogasna zajednica.

- Oglas -

Istaknuli su kako je za vrijeme obavljanja njihovih dužnosti proteklih dana zabilježeno nekoliko napada na pripadnike vatrogasne službe te je oštećena vatrogasna oprema.

“Prilikom intervencije u naselju Pribislavec u Međimurskoj županiji vatrogasno vozilo je gađano kamenjem, a jedan vatrogasac je ozlijeđen. U naselju Donje Vratno u Varaždinskoj županiji vatrogasci su spriječeni u gašenju požara, a s jednog vozila je ukradena oprema. Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi, a osobito u ovim izuzetno zahtjevnim trenucima u kojima vatrogasci, osim svoje redovne djelatnosti, sudjeluju u provođenju mjera sa svrhom smanjenja širenja zaraze kao i u sanaciji posljedica potresa”, kazali su iz HVZ-a.

Priroda vatrogasnog posla je opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima rade, no nedopustivo je, naglašavaju, da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti upravo oni brinu.

“Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama. Ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost”, zaključuju iz HVZ-a.

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti