Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Gong traži objavu popisa tvrtki koje dobivaju potporu države u koronakrizi

U ovim izvanrednim okolnostima svakako je važno zaštititi radna mjesta, ali i inzistirati na transparentnosti kako bi sačuvali povjerenje građanki i građana u odluke vlasti, ističe Gong

- Oglas -

Udruga Gong zatražila je u utorak od Vlade da svaki mjesec objavljuje popis poslodavaca korisnika mjere COVID-19, ukupne iznose potpora i broj radnika za koje se mjera koristi jer to smatra najboljim osiguračem protiv moguće zlouporabe sredstava.

“Javnost mora znati tko su poslodavci kojima se isplaćuju milijarde kuna vrijedne potpore za očuvanje radnih mjesta u vrijeme pandemije koronavirusa. U ovim izvanrednim okolnostima svakako je važno zaštititi radna mjesta, ali i inzistirati na transparentnosti kako bi sačuvali povjerenje građanki i građana u odluke vlasti”, ističe Gong u priopćenju.

Javnost ima pravo znati koje tvrtke dobivaju te potpore i kako se troše sredstva iz proračuna, dodaju iz Gonga uz napomenu da se od izvršne vlasti u vrijeme pandemije posebno traži kompetencija, ali da ništa manje nije važna ni transparentnost, kako bi se zaradilo traženo povjerenje građanstva.

- Oglas -

Podsjećaju i da su u zahtjevima za očuvanje demokracije tražili da se javno i na jednom mjestu objavljuje popis svih nacionalnih i lokalnih izvanrednih mjera, jer javnost treba znati koje ih je tijelo i temeljem kojeg propisa donijelo.

“Na taj će način svi imati jasniji pregled onog što im se događa s pravima i slobodama u vremenu ove krize”, poručuju iz Gonga.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti