Utorak, 5. prosinca 2023.

Stožer Grada Zagreba zatražit će da se ukinu e-propusnice prema Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji

Nacionalni stožer civilne zaštite produžio je mjere ograničavanja za još dva tjedna, ali uz modifikacije poput mogućnosti kretanja unutar županija bez e-propusnica

- Advertisement -

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražit će da se ukinu propusnice za kretanje prema Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, nakon što epidemiolozi procijene epidemiološku situaciju u tim županijama, doznaje Hina u Gradu Zagrebu.

“Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dopunio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta stalnog boravka. Stoga će Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da procijeni epidemiološku situaciju u dvije susjedne županije, Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj, nakon čega će Nacionalnom stožeru uputiti zahtjev za ukidanjem propusnica među tim županijama”, ističu u Gradu Zagrebu.

Nacionalni stožer civilne zaštite produžio je mjere ograničavanja za još dva tjedna, ali uz modifikacije poput mogućnosti kretanja unutar županija bez e-propusnica, izvijestio je u subotu voditelj stožera Davor Božinović. Vezano uz odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka najavio je da će županijski stožeri moći predložiti nacionalnom stožeru ukidanje propusnica za područje određene županije kako bi se omogućila veća mobilnost.

- Advertisement -

Lokalni stožeri pritom će procjenjivati epidemiološku situaciju, a nacionalni stožer potom u suradnji s njima donijeti odluku o ukidanju propusnica.

Dodao je kako su u slučaju povoljne epidemiološke situacije ostavili i mogućnost ukidanja propusnica i zbog gospodarskih razloga, kao primjerice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, o čemu se također moraju dogovoriti lokalni stožeri.

No ako se pojavi neko žarište, upozorava Božinović, mogu se donijeti posebne mjere za općinu ili neki prostor.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti