Srijeda, 28. veljače 2024.

FOTO – VIDEO Svečano obilježen Dan Općine Legrad

Na svečanosti su dodijeljena i javna priznanja za mještane Općine koji su doprinijeli njezinom razvoju, a za glazbeni doprinos svečanosti bila je zadužena Teodora Jantol koja je izvela himnu i pjesmu 'Podravino moja mila'

- Oglas -

Općina Legrad u petak je održala svečanu sjednicu Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana općine Legrad i svetkovine Presvetog Trojstva.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić, a pred uzvanike je potom izašao načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

– Drago mi je što smo se okupili na prigodnom obilježavanju Dana naše općine kako bi vam mogli predstaviti što smo sve radili u proteklih godinu dana. Vodimo se time da želimo što je više moguće iskoristiti sredstva nacionalnih i europskih fondova kako bi ulagali u bolju kvalitetu života naših mještana i ravnomjerni razvoj cijele Općine. Poznato je da smo uvijek otvoreni za dijalog i suradnju sa svima te se preporučamo za ubuduće. Zahvaljujem svima nam pružaju podršku u bilo kojem smislu te čestitam dobitnicima javnih priznanja i mještanima. Uživajte u bogatom programu koji smo pripremili povodom Dana Općine – rekao je Ivan Sabolić.

- Oglas -

Nazočnima se obratio saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je prenio pozdrave predsjednika RH Zorana Milanovića.

– Ovo je lijepa prilika da se svi zajedno okupimo i da se prisjetimo i zahvalimo svim onim dragim ljudima koji su radili i gradili, ovaj naš kraj, našu općinu Legrad kao i samo mjesto. Isto tako, ovo je prilika da razmijenimo sva ona iskustva koja ostavljamo iza sebe te da se s veseljem okrenemo novim budućim projektima koje općina Legrad sa svojim mještankama i mještanima upravo provodi ili su u planu. Od sveg srca vam čestitam na brizi i očuvanju prekrasne prirode koja vas okružuje, koju ste okrenuli u opravom smjeru, a to je ekološki rezervat i razvijanje turističke ponude – rekao je Jakšić.

Načelniku i mještanima njihov je dan čestitao i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Suradnja Županije i Općine Legrad uvijek je bila na visokoj razini te čestitam načelniku na kvalitetnom i odgovornom vođenju ovog zahtjevnog sustava. Preduvjet razvoja svake sredine je podrška partnera s kojima se mogu ostvariti zajednički ciljevi, a takvog ćete partnera uvijek imati u Županiji. Vidimo da je puno toga učinjeno te vjerujem da ćemo i nadalje uspješno surađivati na projektima vezanima uz turizam, obrazovanje, gospodarstvo i druga područja. Ono što nas uvijek veseli su škola i dvorana koje su ovdje izgrađene i koje su značaja doprinos razvoju lokalne zajednice. Čestitam vam na svim postignućima te iskreno i od srca želim svako dobro načelniku i suradnicima, kao i puno uspjeha u radu – kazao je Koren.

U ime općinskih načelnika obratio se Stjepan Milinković.

- Oglas -

Na svečanosti su dodijeljena i javna priznanja za mještane Općine koji su doprinijeli njezinom razvoju, a za glazbeni doprinos svečanosti bila je zadužena Teodora Jantol koja je izvela himnu i pjesmu ‘Podravino moja mila’.

Na sjednici su uručene Zahvalnice općine Legrad, a dobili su ih Stjepan Toplek iz Selnice Podravske za razvoj i poboljšanje sporta, Alen Dedi iz Selnice Podravske za razvoj vatrogastva i Mario Horvat iz Velikog Otoka za osobni doprinos u javnom radu i kulturi.

Povelju Općine Legrad za doprinos u umjetnosti dobio je Borislav Janeković iz Koprivnice.

FOTO i VIDEO: Luka Krušec/Lumedia

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti