Petak, 24. ožujka 2023.

Svi sveti u novim okolnostima uz zaštitne maske i Covid redare

Na grobljima je potrebno organizirati ophodarske službe u smislu Covid redara i osigurati nesmetan pristup vatrogasnim vozilima

Preporučujemo

U petak, 23. listopada, u gradskoj vijećnici održan je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice o aktualnim temama vezanih uz epidemiju koronavirusom.

Prisutne članove Stožera pozdravila je načelnica Stožera i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te ih obavijestila o trenutnoj situaciju na koprivničkom području.

Kako bi se upotpunile informacije o trenutnom stanju, članovi Stožera podnijeli su kratko izvješće iz svoje nadležnosti, a plan rada Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice za 2021. izglasan je jednoglasno.

Načelnica Stožera obavijestila je članove o zaključku županijskog Stožera civilne zaštite kojim se uskraćuju suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i otvorenim prostorima za koje je županijski stožer nadležan, a na koje je pozvano ili se očekuje više od 50 osoba.

To su primjerice koncerti u ugostiteljskim objektima, sajmovi, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i slično.

Prisutne je također upoznala s obavijesti iz Službe civilne zaštite Koprivnica pri Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske o provođenju mjera zaštite od širenja epidemije koronavirusom na grobljima.

Prema uputi navedene službe, na grobljima je potrebno organizirati ophodarske službe u smislu Covid redara, osigurati nesmetan pristup vatrogasnim vozilima, osigurati dezinfekciju ruku na ulazu u groblja uz obvezu nošenja zaštitnih maski.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti