Srijeda, 28. veljače 2024.

Teške optužbe majke: ‘Moje dehidrirano dijete u koprivničkoj bolnici nije dobilo infuziju jer je pozitivno na koronu’

Desetogodišnja djevojčica i njena majka doživjele su pakao na odjelu pedijatrije u Koprivnici. Sve je u potresnoj ispovijesti ispričala majka

- Oglas -

Da stanje u hrvatskom zdravstvu nije bajno i da su prisutni brojni propusti, na svojoj je koži osjetila i Nina Kralj (tako se zove na Facebooku, a ime joj je, doznajemo, Marina Gregurina), majka desetogodišnje djevojčice koja je na odjelu pedijatrije u Koprivnici, kako kaže, doživjela pakao. Neugodno iskustvo podijelila je na društvenim mrežama, donosi Dnevnik.hr.

“Moje dijete, moja curica od 10 godina, u izuzetno iscrpljujućem stanju nakon dva dana mučnine kleći i zapomaže. Iscrpljena, jer je u dva dana popila par žlica vode, temperatura svaki dan. Djetetu je bila potrebna infuzija”, opisala je u svojoj objavi.

Nakon što su dobili uputnicu za odjel pedijatrije za njih je, kaže, počeo pakao. Iako majka to nije znala, djevojčica je bila pozitivna na koronavirus.

- Oglas -

“Zaprimila nas je doktorica D.M. Kada su napravili test i vidjeli da je malena pozitivna, počelo je podmuklo vrijeđanje uz pitanje kako je moguće da smo došli do četvrtog kata. Rekla je i kako nam tu nije mjesto, već negdje drugdje”, pisala je majka.

“To jadno dijete sjedi na krevetu i gleda me sa očima punim suza, iscrpljena”, prisjetila se majka prizora kakav bi i kamen rasplakao.

U nastavku drame, medicinska sestra je, prema riječima majke, htjela odvesti dijete u sanitarni čvor kako bi uzela mokraću te joj nakon toga izvadila krv. No, povišenim tonom na to je sve reagirala pedijatrica. “Ne može, neka mokri tu. Snađi se”, poručila je navodno pedijatrica zaprepaštenoj medicinskoj sestri.

Medicinska sestra naposlijetku je ipak primila djevojčicu za rame i odvela je na zahod. “Stojim tu i ne vjerujem što rade od djeteta”, napisala je na Facebooku uplašena majka djevojčice.

“Kada je čula da je medicinska sestra otišla iz zahoda s djetetom u drugu ambulantu kako bi joj izvadila krv, ustala je bijesno i lupila vratima”, prisjetila se ona.

- Oglas -

Nakon toga, navodno je uslijedila prepirka u susjednoj ambulanti između medicinske sestre i pedijatrice. Sestra je, prema riječima majke, upozorila pedijatricu da je nadležni doktor rekao da se krv vadi u toj ambulanti.

“K***c me boli, j**e mi se, ne možeš tu”, odbrusila je navodno D.M. medicinskoj sestri, stoji u objavi majke.

Cijela je situacija uplašila i desetogodišnju djevojčicu koja zbog straha u tu instituciju više ne želi ići.

“Dijete je trebalo dobiti i lijek. Prije no što smo protjerani sa odjela, sestra je donijela tabletu u čaši koja je bila toliko zmazana i stara od prljavštine da nije ni pseća toliko prljava”, prisjetila se majka djevojčice u objavi.

Prema riječima majke, medicinska sestra htjela je dijete smjestiti u neku od prostorija na što je pedijatrica uzvikala da trebaju izaći van iz bolnice.

“Dok smo čekali u autu, pa sjedili ispred bolnice na klupi, dehidrirano dijete nije dobilo svoju infuziju jer je pozitivno na koronu, jer su se prema njoj ponijeli kao prema prljavom smeću. Vlažila sam joj usne vodom vani na klupici ispred bolnice, mackala maramicom dok je glavica od iscrpljenosti klonula”, poručila je.

Dodala je kako su nalaze dobili “kao psi” ispred stražnjeg ulaza bolnice nakon jednog sata.

“Dijete je prošlo pakao. Rehidriram je kod kuće. Ne može jesti, žlica po žlica vode. Infuzija bi joj pomogla, ali u parku na klupi i u autu nije mogla primiti”, poručila je majka.

Oštre je riječi uputila pedijatrici. “Sramite se. Nemate ni srca ni savjesti”, naglasila je majka djevojčice.

Odgovore na brojna pitanja ekipa portala Dnevnik.hr potražila je na samom mjestu događaja. Upit su poslali spomenutoj liječnici. Nakon što su je kontaktirali putem telefona, javio se netko od ukućana koji je poručio “da je ona stigla sa dežurstva te trenutno spava zaključana u sobi”.

Zamolbu za očitovanje poslali su i Općoj bolnici Koprivnica “Dr. Tomislav Bardek”.

“Pritužba je proslijeđena pomoćniku za kvalitetu Opće bolnice Koprivnica. Na Vaš ćemo upit odgovoriti kada se provede postupak kontrole navoda iz ove pritužbe te prikupe potrebna očitovanja. O svim navodima navedenog događaja izvijestit ćemo vas nakon prikupljenih podataka”, poručili su iz Opće bolnice Koprivnica.

Izvorni članak portala Dnevnik.hr možete pročitati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti