Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Tko će biti novi načelnik Općine Kalnik? Olinka Gjigaš ili Mladen Kešer?

Vlada je raspisala prijevremene izbore nakon što je nezavisni načelnik Krunoslav Đurec podnio ostavku

- Oglas -

Nezavisna Olinka Gjigaš i SDP-ov Mladen Kešer kandidati su za načelnika Općine Kalnik u Koprivničko-križevačkoj županiji koji će se prijevremeno birati u nedjelju, 26. ožujka.

Objavilo je to u petak Općinsko izborno povjerenstvo Kalnika, nakon što je preksinoć u ponoć istekao rok za kandidature.

Na izbornu nedjelju oko 1000 birača te male općine birat će između Olinke Gjigaš, predsjednice Općinskog vijeća, i Mladena Kešera, predsjednika županijskog SDP-a te člana Županijske skupštine i Općinskog vijeća, koji je već bio na čelu Kalnika i koji je, po pisanju lokalnih medija, najbogatiji političar u županiji.

- Oglas -
Olinka Gjigaš
Olinka Gjigaš // Foto: Prigorski.hr

Nakon što je predao kandidaturu za načelnika, putem društvene mreže mještanima je najavio da neće voditi “nikakvu pretjeranu kampanju“ jer se poznaju.

Poručio im je i kako želi da se svi, bez obzira na stranačke boje, uključe u rad općine.

“Boje nisu važne, važno je da ponovno Europi uzmemo novac i investiramo u našu općinu i naš kraj“, napisao je Kešer, koji se prije 20-ak godina natjecao i za predsjednika države.

Mladen Kešer (SDP): ‘Prelomio sam, idem! Želim ponovno biti načelnik Općine Kalnik’

Vlada je raspisala prijevremene izbore nakon što je nezavisni načelnik Krunoslav Đurec podnio ostavku objašnjavajući je, prije svega, zdravstvenim razlozima, ali i zapostavljanjem primarnog posla na kojem odrađuje puno radno vrijeme i dobiva plaću.

- Oglas -

U pismu koje su objavili lokalni mediji požalio se i kako je u nepune dvije godine načelničkog staža zaradio 12 prijava različitim institucijama, “doživio brutalnost lokalne ‘selske’ politike, odnosno u ovom slučaju predstavnika općinske organizacije SDP-a” koji su “konstantnim vrijeđanjima, lažima i obmanama“ blatili njegov rad i ime.

Za načelnika Kalnika Đurec je izabran u svibnju 2021. pobijedivši nezavisnog Tihomira Radičeka.

U općinsko vijeće od devet članova izabrana su po tri vijećnika s Đurecove i koalicijske liste SDP-a i HSS-a, dvojica s Radičekove i jedan s liste HDZ-a.

Olinka Gjigaš, koja je sada kandidatkinja za načelnicu, izabrana je za predsjednicu Općinskog vijeća, a Tihomir Radiček za potpredsjednika.

SDP/HSS-ovi vijećnici, među kojima je i Kešer, su oporba.

Mladen Kešer
Mladen Kešer // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti