Utorak, 21. ožujka 2023.

Tko će biti novi načelnik Općine Kalnik? Olinka Gjigaš ili Mladen Kešer?

Vlada je raspisala prijevremene izbore nakon što je nezavisni načelnik Krunoslav Đurec podnio ostavku

Preporučujemo

Nezavisna Olinka Gjigaš i SDP-ov Mladen Kešer kandidati su za načelnika Općine Kalnik u Koprivničko-križevačkoj županiji koji će se prijevremeno birati u nedjelju, 26. ožujka.

Objavilo je to u petak Općinsko izborno povjerenstvo Kalnika, nakon što je preksinoć u ponoć istekao rok za kandidature.

Na izbornu nedjelju oko 1000 birača te male općine birat će između Olinke Gjigaš, predsjednice Općinskog vijeća, i Mladena Kešera, predsjednika županijskog SDP-a te člana Županijske skupštine i Općinskog vijeća, koji je već bio na čelu Kalnika i koji je, po pisanju lokalnih medija, najbogatiji političar u županiji.

Olinka Gjigaš
Olinka Gjigaš // Foto: Prigorski.hr

Nakon što je predao kandidaturu za načelnika, putem društvene mreže mještanima je najavio da neće voditi “nikakvu pretjeranu kampanju“ jer se poznaju.

Poručio im je i kako želi da se svi, bez obzira na stranačke boje, uključe u rad općine.

“Boje nisu važne, važno je da ponovno Europi uzmemo novac i investiramo u našu općinu i naš kraj“, napisao je Kešer, koji se prije 20-ak godina natjecao i za predsjednika države.

Mladen Kešer (SDP): ‘Prelomio sam, idem! Želim ponovno biti načelnik Općine Kalnik’

Vlada je raspisala prijevremene izbore nakon što je nezavisni načelnik Krunoslav Đurec podnio ostavku objašnjavajući je, prije svega, zdravstvenim razlozima, ali i zapostavljanjem primarnog posla na kojem odrađuje puno radno vrijeme i dobiva plaću.

U pismu koje su objavili lokalni mediji požalio se i kako je u nepune dvije godine načelničkog staža zaradio 12 prijava različitim institucijama, “doživio brutalnost lokalne ‘selske’ politike, odnosno u ovom slučaju predstavnika općinske organizacije SDP-a” koji su “konstantnim vrijeđanjima, lažima i obmanama“ blatili njegov rad i ime.

Za načelnika Kalnika Đurec je izabran u svibnju 2021. pobijedivši nezavisnog Tihomira Radičeka.

U općinsko vijeće od devet članova izabrana su po tri vijećnika s Đurecove i koalicijske liste SDP-a i HSS-a, dvojica s Radičekove i jedan s liste HDZ-a.

Olinka Gjigaš, koja je sada kandidatkinja za načelnicu, izabrana je za predsjednicu Općinskog vijeća, a Tihomir Radiček za potpredsjednika.

SDP/HSS-ovi vijećnici, među kojima je i Kešer, su oporba.

Mladen Kešer
Mladen Kešer // Foto: Luka Krušec / LuMedia
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti