Nedjelja, 1. listopada 2023.

Tomislav Stipić: Prema Lokomotivi imamo respekt, ali straha nema!

Odluka o nastavku sezone jako je važna za sve u klubu, igrače, stručni stožer, radnike, ali i za sve koji vole Slaven Belupo jer smo dobili potvrdu da imamo šansu doći do našeg cilja, a to je plasman u Europu preko Kupa, naglasio je strateg koprivničkog prvoligaša

- Advertisement -

Nakon sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za šport, Tomislava Družaka, s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održanog u utorak, predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta. Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Sukladno epidemiološkoj situaciji u zemlji, konačno odobrenje za nastavak natjecanja po preporuci HZJZ-a donijet će nacionalni Stožer za civilnu zaštitu.

Očekujući da će predloženi datumi biti potvrđeni od strane Stožera civilne zaštite, Izvršni odbor HNS-a u srijedu je promijenio svoju odluku od 7. travnja te odlučio kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja.

- Advertisement -

Finale Hrvatskog kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza, priopćili su iz HNS-a.

Prema tome, nastavak sezone otvorit će Slaven Belupo i Lokomotiva, odnosno Rijeka i Osijek, u utakmicama polufinala Hrvatskog kupa.

– Jako je dobar i lijep osjećaj saznati da ćemo ponovno igrati. Osjećaj je to koji nam daje fokus jer znamo datum povratka na terene. Moram istaknuti i da se osjećamo važno, na neki način privilegirano, jer ćemo mi biti, nazovimo ju, početna točka jednog projekta, a to je povratak našeg HNL-a. Bit ćemo prvi u Hrvatskoj koji će igrati uz sve nove mjere i pravila koja će biti stavljena pred nas. Bit će i iznimno medijski popraćena naša utakmica protiv Lokomotive i jednostavno se svi veselimo. Ovo je jako važna odluka za sve u klubu, igrače, stručni stožer, radnike, ali i za sve koji vole Slaven Belupo jer smo dobili potvrdu da imamo šansu doći do našeg cilja, a to je plasman u Europu preko Kupa – istaknuo je trener Farmaceuta Tomislav Stipić.

Ne skriva da utakmicu sa zagrebačkom Lokomotivom svi u klubu jedva čekaju.

– Znamo kakvu ekipu imamo, najiskusniju u ligi, punu aseva koji su prošli sve i svašta. Odlično smo pripremljena momčad koja je fokusirana i gladna uspjeha. Naravno, prema Lokomotivi imamo respekt, ali straha nema. Moraju znati kada prođu ispod podvožnjaka, na ulasku u grad, da ih čeka momčad koja želi u finale – optimističan je Stipić.

- Advertisement -

Ipak, utakmica će na koprivničkom stadionu biti odigrana pred praznim tribinama.

– Igranje bez publike bit će nova situacija za nas. Smatram igrače umjetnicima, a njima treba publika, ona im daje kreativnost. Mislim da će nam takva situacija otežati određene stvari. Neki će igrači možda sporije igrati, nekima će se možda promijeniti osobnost jer će se čuti svaki njihov glas, neke će limitirati, ali tome se moramo prilagoditi i dići iznad toga – smatra strateg koprivničkog prvoligaša.

Već jedno vrijeme Farmaceuti treniraju po posebnom režimu, ali zasad nema nekih problema po tom pitanju.

– Hvala Bogu, svi igrači su spremni, nema ozljeda i svi će konkurirati za utakmice. Naravno, moramo u stručnom stožeru biti pametni do starta nastavka sezone jer znam svoju momčad. Kada krenu ponovno pravi treninzi bit će spremni letjeti, uklizavati, zabijati, bit će željni duela, ali mi smo tu da ‘stanemo na loptu’ da ‘spustimo gas’ i doziramo njihovu želju koja će sigurno biti ogromna – zaključuje trener Stipić.

Robin Kamber više nije igrač Slavena Belupa

Robin Kamber više nije igrač Slavena Belupa. Klub i švicarski veznjak sporazumno su raskinuli ugovor. Kamber je u dresu Farmaceuta debitirao u susretu 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Dinama na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš. Ukupno je upisao četiri nastupa za Slaven Belupo i pritom zaradio dva žuta kartona. Ranije je sporazumno klub napustio i Marko Iharoš.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti