Petak, 26. travnja 2024.

Turistička zajednica Koprivnice pokreće ‘Koprivinu kulinarsku akademiju’

Sama radionica će se održati u gastro praktikumu partnera projekta, Obrtničke škole, 24. ožujka 2022. godine pod vodstvom mentorica koje imaju dugogodišnje iskustvo u kreiranju jela s koprivom, a to su chefovi Nikolina Lončar i Mirjana Šeb – Čižmešija

- Oglas -

Turistička zajednica grada Koprivnice već dugi niz godina profilira i brendira Koprivnicu kao Koprivin grad, integrirajući tu naoko neuglednu biljku u razne gospodarske aktivnosti vezane uz turizam.

– Do sada smo razvili i kreirali u suradnji s gospodarskim subjektima niz suvenira od koprive, prehrambene proizvode s koprivom, čajeve, alkoholna pića pa čak i cigarete od koprive te nam je želja uključiti koprivu u restorane u svojstvu standardne ugostiteljske ponude. Smatramo da bi jela od koprive svojom originalnošću i jedinstvenošću privukla gastronomade iz cijele Hrvatske te podigla kvalitetu naše ugostiteljske ponude na višu razinu – rekao je Renato Labazan, direktor Turističke zajednice Koprivnice.

Direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Direktor koprivničke Turističke manifestacije Renato Labazan // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Intencija je organizirati kulinarsku radionicu za zainteresirane, upoznati, ih, educirati o procesima termičke obrade koprive i drugim gastro elementima. Polaznici bi stečeno znanje u budućnosti mogli pretočiti u svoje poslovanje, diverzificirati svoju ponudu i tako pridonijeti prepoznatljivosti Koprivnice, kao Koprivinog grada. Kopriva je važan segment u Strategiji razvoja turizma grada Koprivnice kao jedinstven turistički proizvod.

- Oglas -

U konačnici, svi koji uspješno polože tečaj dobit će uvjerenje o položenoj „Koprivinoj kulinarskoj akademiji“ te gastro oznaku „Koprivina zvjezdica“ za uvođenje koprive u jelovnike restorana.

Sama radionica će se održati u gastro praktikumu partnera projekta, Obrtničke škole, 24. ožujka 2022. godine pod vodstvom mentorica koje imaju dugogodišnje iskustvo u kreiranju jela s koprivom, a to su chefovi Nikolina Lončar i Mirjana Šeb – Čižmešija.

Uz koprivničke restorane i pizzerije, sudionici radionice bit će i učenici Obrtničke škole, Udruge žena i OPG-vi.

KREATIVAN ‘KOPRIVIN MENI’

Juha od koprive
Široki rezanci od koprive s češnjakom i špinatom
Široki rezanci od koprive s tikvom i košticama od tikve
—–
Biskvitna rolada s koprivom i nadjevom od svježeg sira
Hrskave trubice s kremom od koprive i mariniranim povrćem
Smotuljci od piletine s nadjevom od koprive – prosena kaša s vrhnjem
—–
Kosano pečenje punjeno omletom od koprive – garnitura od krumpira s gljivama
Muffin s hajdinom kašom i koprivom
Popečci od kukuruzne krupice na ragu-u od tikve – umak od koprive
Pizza s koprivom
—–
Krema od kestena u čašama na podlozi od orašastih plodova i parfe s koprivom
Zapečene zelene palačinke s nadjevom od šumskog voća
Sitni kolačići od koprive

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti