Petak, 3. prosinca 2021.

TUŽNA VIJEST Preminuo naš poznati glumac Žarko Potočnjak

Jedno od omiljenih televizijskih lica pamtit ćemo, među ostalim, po filmskim ulogama u Dugoj mračnoj noći, Glembajevima, Vukovar se vraća kući i Trešeti te jednako tako i u televizijskim ulogama u serijama Ko te šiša, Crno-bijeli svijet, Najbolje godine, Nad lipom 35 i mnogim drugim

Preporučujemo

Poznati kazališni, televizijski i filmski glumac Žarko Potočnjak preminuo je u četvrtak u 76. godini života.

Jedno od omiljenih televizijskih lica pamtit ćemo, među ostalim, po filmskim ulogama u Dugoj mračnoj noći, Glembajevima, Vukovar se vraća kući i Trešeti te jednako tako i u televizijskim ulogama u serijama Ko te šiša, Crno-bijeli svijet, Najbolje godine, Nad lipom 35 i mnogim drugim.

Ove godine, na svoj 75. rođendan, dao je neopozivu odluku o prestanku bavljenja glumom jer su ga, kako je rekao, naljutile mlađe generacije glumaca.

“Ova sadašnja stasala generacija ne može pronaći formu kojom bi se probila do publike, ne zna se probijati kroz katastrofične situacije, vršiti svoje umjetničko poslanje – objavljivati svijetu svoje viđenje teškoća kroz koje prolazi”, ispričao je za 24 sata u siječnju ove godine.

Nakon što je u svijetu glume bio više od pet desetljeća, napustio nas je jutros, potvrdili su iz Glumačke družine Histrion za 24 sata.

Najnovije objave