Srijeda, 21. veljače 2024.

U đurđevačkom vrtiću Maslačak mališani ponovno uživaju u zajedničkom druženju

Uz igre didaktičkih materijalom, razgledavanje slikovnica, male tjelesne aktivnosti, igre na zraku polaznici jaslica, brzo su prevladali adaptacijski period

- Oglas -

Iako u izmijenjenim okolnostima, vrtićarci su se vratili vrtiću i prijateljima, te svakodnevnim aktivnostima.

U vrtiću je formirano 9 odgojnih skupina, što djeci nije nimalo zasmetalo. Djeci je trebalo kraće vrijeme da se ponovno prilagode na dnevni ritam.

Uz igre didaktičkih materijalom, razgledavanje slikovnica, male tjelesne aktivnosti, igre na zraku polaznici jaslica, brzo su prevladali adaptacijski period i opet veselo i razigrano jure po svojim prostorijama.

- Oglas -
Vrtićarci dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu
Vrtićarci dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu // Foto: Grad Đurđevac

Naglasak u radu stavlja se na životno-praktične i radne aktivnosti što znači da se velika pažnja posvećuje osobnoj higijeni i higijeni prostora. Odgojiteljice razgovorom i prigodnim pričama proširuju dječju spoznaju o virusu i njegovim posljedicama.

Vrtićke skupine provode brojne aktivnosti u centru kuhinje, građenja, te centru s didaktičkim materijalima, a najviše ih vesele likovne aktivnosti i boravak na vrtićkom igralištu.

Situacija koja se događa oko nas nije ostala iza nas ili pak nespomenuta. Djeca su upućena, razgovaraju o virusu koji nas je zadesio i svjesni su kako higijenom možemo spriječiti širenje istog.

“Mališani su zbilja jako sretni što su se ponovo okupili jer im je nedostajao vrtić, a još više prijatelji i zajedničko igranje. Nastavljamo s redovnim radom, provođenjem projekata i aktivnosti te učenjem i odgovaranjem na znatiželjna dječja pitanja”, rekla je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti