Petak, 3. prosinca 2021.

U Đurđevcu osnovan još jedan ženski kolektiv, malonogometni klub Graničar Stars

Kako ističe Valentina Županić, jedna od osnivačica kluba, u klub su dobro došle sve djevojke

Preporučujemo

Koprivničko-križevačka županija i grad Đurđevac imaju još jedan sportski klub, ženski malonogometni klub „Graničar Stars“.

Nakon sudjelovanja djevojaka na dva Prvenstva hrvatske u malom nogometu-futsalu pod okriljem ŽNK „Graničar“, pokazao se je veliki interes za mali nogomet u županiji i šire, jer tu nisu mogle igrati igračice registrirane u drugim klubovima. Da bi se omogućilo svim djevojkama koje žele igrati samo mali nogomet ili su u drugim klubovima za veliki nogomet, grupa igračica i nekoliko entuzijasta su odlučili da se osnuje klub koji bi omogućio svima djevojkama koje žele mogućnost igranja malog nogometa – futsala.

Kako ističe Valentina Županić, jedna od osnivačica kluba, u klub su dobro došle sve djevojke, kako početnice tako iz drugih nogometnih klubova kako bi mogle igrati mali nogomet. Napominje da klub planira, od sljedeće godine, oformiti i selekciju pomlatka kako bi se igračice razvijale od najmlađe dobi za futsal – mali nogomet.

Starsice ove godine će debitirati i takmičiti se u 1.HMNLŽ (Hrvatskoj malonogometnoj ligi za žene) te će grad i županija imati svog predstavnika u ovom elitnom natjecanju. U konkurenciji najboljih ženskih klubova kao što su ŽMNK Mcplus, MNK Alumnus, MNK Mirlović Zagora, Futsal Super Chicks tu su i veliki klubovi kao ŽNK Osijek, ŽNK Split, ŽNK Dinamo Zagreb tako da Starsice očekuju teške utakmice, kaže Valentina, ali svaki je početak težak a i treba više godina treniranja i igranja da bi se postigli odlični rezultati.

Posebnost ovoga događaja  je činjenica da su Starsice jedini ženski malonogometni klub od Zagreba do Vukovara i naše istočne granice te da Đurđevac i naša županija, kao prvi, pokreću razvoj malog nogometa za žene u ovom djelu naše zemlje.

Najnovije objave