Utorak, 5. srpnja 2022.

U Đurđevcu se nastavlja ulagati u razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima

Ciljane skupine su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi s problemima u ponašanju, trudnice i roditelji s malom djecom, odrasle osobe s invaliditetom, članovi obitelji i udomiteljskih obitelji svih ranjivih skupina te starije osobe

Preporučujemo

U prostoru Centra za socijalnu skrb Đurđevac u petak je održana početna konferencija projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“ kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Maja Blažek te ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić.

Projekt je vrijedan oko 1,7 milijuna kuna, sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, a traje do 30. lipnja 2023. godine. Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Đurđevac, partneri su Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac, a PORA je zadužena za stručnu i tehničku podršku u pripremi i provedbi projekta, izvijestila je Služba ureda župana.

Zamjenik Ljubić uputio je pohvale i čestitke te kazao kako je važna sinergija svih uključenih što doprinosi uspjehu projekta:

– Cilj ovog projekta je unaprijediti kvalitetu pružanja izvaninstitucijskih socijalnih usluga, i to kroz jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s korisnicima te podizanje svijesti u javnosti. Veseli nas što je riječ o svojevrsnom nastavku infrastrukturnog projekta đurđevačkog Centra za socijalnu skrb jer je, uz adekvatan prostor, važno ulagati i u kvalitetne kadrove što će rezultirati još većom kvalitetom socijalnih usluga na području naše županije.

Socijala Đurđevac
Detalj s konferencije u Đurđevcu // Foto: kckzz.hr

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Danijel Rupić kazao je:

– Ovo nije ulaganje u jedan segment, već u cijelu zajednicu. Hvala svim partnerima – Županiji, Gradu Đurđevcu, PORA-i te zaposlenicima Centra. Svi su bili velika podrška od samih početaka.

Ravnateljica Birčić dodala je kako je ovo nastavak suradnje na lijepoj priči o podizanju kvalitete usluga socijalne skrbi te kako infrastruktura bez ljudi, kadrova i znanja ne može biti kompletna. Uime Grada Đurđevca obratila se Silvija Lukačin.

Spomenimo i kako su u sklopu projekta zaposleni socijalni radnik, psiholog i administrator, a ciljane skupine su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi s problemima u ponašanju, trudnice i roditelji s malom djecom, odrasle osobe s invaliditetom, članovi obitelji i udomiteljskih obitelji svih ranjivih skupina te starije osobe.

- Advertisement -

Najnovije objave