Četvrtak, 7. srpnja 2022.

U Galeriji Koprivnica otvorena izložba “Krleža i Koprivnica (i okolica)”

Autor izložbe je Dražen Ernečić, uz kojega su doprinos izložbi dali suradnici Suzana Marjanić, Vlaho Bogišić, Zvonko Kovač, Milivoj Solar i Marijan Špoljar

Preporučujemo

Izložba „Krleža i Koprivnica (i okolica)“ otvorena je danas u Galeriji Koprivnica, u sklopu Noći muzeja te uz obilježavanje 40. godišnjice smrti Miroslava Krleže.

izložba građom iz fundusa Muzeja grada Koprivnice, dokumenata i knjiga, prikupljenim podacima i građom iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Muzeja grada Zagreba i Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu te brojnih knjižno-bibliografskih jedinica prikazuje odnos velikog hrvatskog književnika Miroslava Krleže s Koprivnicom, koprivničkom Podravinom i prikalničkim selom Duga Rijeka u razdoblju od 1908. do 1981. godine.

Autor izložbe je Dražen Ernečić, uz kojega su doprinos izložbi dali suradnici Suzana Marjanić, Vlaho Bogišić, Zvonko Kovač, Milivoj Solar i Marijan Špoljar,

Na otvorenju su govorili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i autor izložbe Dražen Ernečić.

Otvorenju izložbe su ispred Grada Koprivnice prisustvovali pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek, koji je i otvorio izložbu.

Izložba je omogućena sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Koprivnice, a za posjetitelje ostaje otvorena do 13. veljače.

- Advertisement -

Najnovije objave