5 C
Zagreb
Subota, 6. ožujka 2021.

U još jednoj uspješnoj akciji građani prikupili 210 kilograma hrane za koprivničku Socijalnu samoposlugu

U prikupljanju donacija su sudjelovali volonteri umirovljenici koji su uključeni u projekt Volonter penzioner

Preporučujemo

Koprivničko društvo Crvenog križa organiziralo je akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu.

Akcija je održana u subotu, 20. veljače, u shopping centru Supernova uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Građani su donirali 210 kilograma prehrambenih namirnica i 60 komada higijenskih potrepština, a svoje donacije naknadno možete donijeti u prostore Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radića 7.

U prikupljanju donacija su sudjelovali volonteri umirovljenici koji su uključeni u projekt Volonter penzioner, a koji su kupcima dijelili letke s popisom najpotrebnijih artikala za Socijalnu samoposlugu i preuzimali donacije.

U sklopu projekta Volonter penzioner, Grad Koprivnica i koprivničko društvo Crvenog križa zajednički su osmislili inovativni program Umirovljenici za umirovljenike.

– Program podrazumijeva uključivanje umirovljenika u aktivnosti Socijalne samoposluge koja djeluje u koprivničkom društvu Crvenog križa i pruža pomoć za rješavanje socijalnih problema za umirovljenike i starije osobe koje su u socijalnoj potrebi. Pomoć se sastoji od toga da će određeni broj umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi dobivati pakete s osnovnih prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama – ističu iz Crvenog križa Koprivnica.

Umirovljenici – volonteri će dio donacija izdavati umirovljenicima i starijim osobama koje su u socijalnoj potrebi i dolaze po pakete u Socijalnu samoposlugu, dok će ostatak donacija biti podijeljen u obliku paketa ostalim sugrađanima koji su u potrebi.

Svi umirovljenici koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta Volonter penzioner mogu se javiti na broj 048/642-193.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Najnovije objave