Četvrtak, 22. veljače 2024.

U Koprivnici održana tribina ‘Liječenje šećerne bolesti inzulinskom pumpom’

Na tribini su sudjelovali članovi Kluba dijabetičara Slatko srce, a pridružili su im se i nastavnici Osnovne škole Podolice te članovi Kluba umirovljenika Volonter penzioner

- Oglas -

U utorak je u Koprivnici održana tribina pod nazivom ‘Liječenje šećerne bolesti inzulinskom pumpom’.

Na tribini su sudjelovali članovi Kluba dijabetičara Slatko srce, a pridružili su im se i nastavnici Osnovne škole Podolice te članovi Kluba umirovljenika Volonter penzioner.

Okupljenima su se uvodno obratili ravnateljica koprivničkog društva Crvenog križa te voditeljica projekta Slatko srce Adela Sočev i voditelj kluba Miroslav Kanisek.

- Oglas -

Predavanje je održao dr. med. Siniša Štubelj koji je objasnio da je inzulinska pumpa medicinsko pomagalo namijenjeno kontinuiranoj isporuci inzulina koje oponaša rad zdrave gušterače.

Predavanje o liječenju šećerne bolesti inzulinskom pumpom
Foto: GDCK Koprivnica

“Primjenom inzulinske pumpe u osoba s tipom 1 šećerne bolesti postiže se bolja regulacija glikemije što dovodi do manjeg broja i odgođene pojave kroničnih komplikacija osnovne bolesti. Također, smanjuje se učestalost teških hipoglikemija i potrebna dnevna doza inzulina te broj uboda, čime se ostvaruje bolja kvaliteta života”, objasnio je doktor Štubelj.

Dr. Štubelj je internist kardiolog koji boluje od dijabetesa pa itekako dobro razumije probleme osoba oboljelih od te bolesti. Godinama koristi inzulinsku pumpu, a sudionicima je ispričao svoje iskustvo s pumpom te je spremno odgovarao na sva pitanja, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Predavanje o liječenju šećerne bolesti inzulinskom pumpom
Foto: GDCK Koprivnica

Podsjetimo, Klub Slatko srce okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Kroz projekt Slatko srce klub je od Zaklade Hrvatska za djecu dobio gotovo 100 tisuća kuna za aktivnosti kojima se daje potpora oboljelima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti