Petak, 19. srpnja 2024.

U Koprivnici položeni vijenci u spomen na početak akcije Orkan i blagdana Svih svetih

U operaciji Orkan koja se vodila od listopada 1991. do siječnja 1992. sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije

- Oglas -

U četvrtak, 29. listopada, u povodu obilježavanja godišnjice na početak operacije Orkan te blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kod Spomenika hrvatskoj slobodi na Florijanskom trgu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Vijenac je položila delegacija Grada Koprivnice u kojoj su bili koprivnički gradonačelnik, Mišel Jakšić i Ivica Jurenec, predsjednik Odbora za branitelje Grada Koprivnice, ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke Ban te delegacija Hrvatskog časničkog zbora Saveza Koprivničko-križevačke županije.

U Koprivnici položeni vijenci u spomen na početak akcije Orkan i blagdana Svih svetih

- Oglas -

Počast paljenjem svijeća za sve nestale, poginule i umrle hrvatske branitelje odale su i ostale udruge proizašle iz Domovinskog rata

U operaciji Orkan ’91, koja je bila prva značajnija pobjeda HV-a u Domovinskom ratu, sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije. Vodila se od 29. listopada 1991. do 3. siječnja 1992., kada je zbog potpisivanja Sarajevskog sporazuma morala biti prekinuta. Ovom bitkom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije i spriječen je naum odsijecanja Slavonije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti