Srijeda, 28. veljače 2024.

U Koprivnici se obilježava 24. Dan ružičaste vrpce

Akcijom se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke

- Oglas -

Prigodnim programom koji organizira Udruga žena s bolestima dojke „Nada“, danas se ispred Gradske tržnice u Koprivnici obilježava 24. Dan ružičaste vrpce.

Organizator Dana ružičaste vrpce na nacionalnoj razini je krovna udruga žena liječenih od raka dojke „Europa Donna Hrvatska“, kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Podršku ovoj važnoj akciji uime Grada Koprivnice dali su gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

- Oglas -

– Podjelom ružičastih vrpci i edukativnih materijala želimo skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i upoznati žene o važnosti samopregleda dojke te odlaske na mamografiju u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke – istaknula je predsjednica udruge Nada Željka Zetović.

– Hvala svim našim volonterkama i volonterima te liječnicima koji ih prate u njihovom radu u udruzi Nada. S obzirom da znamo koliko bolesti ima oko nas, lijepo je znati da postolje ljudi koji su spremni raditi na preveniranju i educiranju ljudi, i doista mislim da je to nešto što trebamo podržavati i razvijati i dalje – kazao je prilikom obilaska Udruge „Nada“ gradonačelnik Mišel Jakšić.

Cijeli mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke. Naime, 90% oboljelih žena može se izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju, a obilježavanjem ovog dana potiče se na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti