Nedjelja, 27. studenoga 2022.

U koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić dodijeljene nagrade ‘Fran Galović’ i ‘Mali Galović’ za najbolja djela zavičajne tematike

Prestižnu Nagradu Fran Galović za knjigu zavičajne (i/ili identitetske) tematike dobio je Miroslav Kirin za djelo 'Babanija', dok su 'Malog Galovića' za najbolji učenički književni rad dobili Karlo Kršak za pjesmu 'V ovome selu' i Martin Barberic za pjesmu 'Cujzek'

Preporučujemo

U subotu je u koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić održana završna svečanost književnog festivala 29. Galovićeva jesen na kojoj su dodijeljene nagrade ‘Fran Galović’ i ‘Mali Galović’ za najbolja djela zavičajne tematike.

 Završna svečanost Galovićeve jeseni
Foto: koprivnica.hr

Svečanost su uz književnike, brojne goste festivala i uzvanike uveličali i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić te predsjednica uprave Podravke Martina Dalić, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Prestižnu Nagradu Fran Galović za knjigu zavičajne (i/ili identitetske) tematike dobio je Miroslav Kirin za djelo ‘Babanija’ koju je povjerenstvo za Nagradu ‘Fran Galović’ u sastavu Mario Kolar, Julijana Matanović i Zlatko Krilić ocijenilo kao najbolje ostvarenje poetskih i proznih zapisa koje na originalan način tematiziraju zavičajnosti.

Dodjela nagrade 'Mali Galović'
Foto: koprivnica.hr

‘Malog Galovića’ za najbolji učenički književni rad dobili su Karlo Kršak za pjesmu ‘V ovome selu’ i Martin Barberic za pjesmu ‘Cujzek’.

Program su svojim nastupima obogatili Ivana Betlehem, recitalom Galovićevih pjesama, Tomislav Mihac Kovačic, izvedbom izvornih podravskih pjesama te Dora Fucak, također solo na gitari.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti