Četvrtak, 18. srpnja 2024.

U koprivničkoj knjižnici Fran Galović mališani izrađivali štapne lutke

Sastavljene lutke svojim su pokretima otvorile prostor za igru, istraživanje, zabavu i učenje

- Oglas -

Povodom Svjetskog dana lutkarstva koji se obilježava 21. ožujka u koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović održana je radionica izrade lutaka.

Budući da je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana lutkarstva, ali i radionice, bila klima, uvod u istu bio je razgovor o tome kako klima utječe na ljude, a kako oni na nju.

Mališani su s voditeljicom radionice Anamarijom Šerbetar vodili živahan razgovor i raspravu o godišnjim dobima, voljenim aktivnostima koje svako doba donosi sa sobom, prisjećanje na snijeg i sanjkanje, zapažanje promjena koje je donijelo proljeće te promišljanje o obostranom utjecaju između ljudi i klime.

- Oglas -
Izrada lutaka u koprivničkoj knjižnici
Izrada lutaka u koprivničkoj knjižnici // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Nakon uvodnog razgovora koji je bio inspiracija za stvaranje skica i priča lutaka, mališani su osmislili svoje likove, inspirirane najdražim godišnjim dobom ili pak junake zaštitnike prirode i klime.

Lutke su izrađivali od kartona kojeg su rezali, bojali i ukrašavali, a zatim su izrezane dijelove spajali kako bi napravili pomične dijelove.

“Sastavljene lutke svojim su pokretima otvorile prostor za igru, istraživanje, zabavu i učenje”, poručila je voditeljica radionice apsolventica scenografije i oblikovanja i tehnologije lutke Anamarija Šerbetar.

Radionica je održana u suradnji s Hrvatskim centrom UNIMA.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti