Četvrtak, 28. rujna 2023.

U koprivničkoj Knjižnici mogu se posuditi knjige i slikovnice na ukrajinskom jeziku

U koprivničkoj Knjižnici redovito se petkom održava Jezični café za Ukrajince, pa se svi zainteresirani mogu uključiti

- Advertisement -

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica nudi zasad tek nekoliko naslova slikovnica i knjiga na ukrajinskom jeziku za ljude koji su se sklonili u naš kraj pred ratom u svojoj zemlji.

U planu je nabava i drugih slikovnica i knjiga na ukrajinskom, pa se u odabir svojim željama mogu uključiti djeca i odrasli.

Također postoji i mogućnost međuknjižnične posudbe iz Središnje knjižnice Rusina i Ukrajinaca u Republici Hrvatskoj koja djeluje u Zagrebu gotovo trideset godina u sklopu Knjižnica grada Zagreba.

- Advertisement -

U bilo kojoj mjesnoj knjižnici, pa tako i u koprivničkoj, djeca i odrasli mogu zatražiti posredovanje u posudbi slikovnica i knjiga na ukrajinskom iz ove knjižnica koja ih nabavlja izravno u Ukrajini nudeći svojim čitateljima najnovije knjige popularnih suvremenih ukrajinskih autora.

Što ova knjižnica nudi na ukrajinskom jeziku moguće je naći u njenom katalogu. Za sve dodatne informacije o međuknjižničnoj posudbi, kao i o posudbi knjiga na ukrajinskom djeca i odrasli mogu se obratiti knjižničarima.

U koprivničkoj Knjižnici redovito se petkom održava Jezični café za Ukrajince, pa se svi zainteresirani mogu uključiti.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti