Subota, 23. listopada 2021.

U koprivničkom Domu mladih održan kolegij župana, gradonačelnika i načelnika Koprivničko-križevačke županije

Organizator kolegija je Koprivničko-križevačka županija, a cilj sastanka bio je raspraviti o onim temama koje su važne za sve jedinice lokalne samouprave

Preporučujemo

U srijedu je u dvorani koprivničkog Doma mladih održan prvi kolegij gradonačelnika, načelnika i župana Koprivničko-križevačke županije.

Organizator kolegija je Koprivničko-križevačka županija, a cilj sastanka bio je raspraviti o onim temama koje su važne za sve jedinice lokalne samouprave.

– Prilikom sastanka iskoristili smo priliku da naše čelnike informiramo o projektima koji im stoje na raspolaganju, a za koje im mi kao županija možemo pružiti potporu, raspravljali smo o renti na mineralne sirovine, zatim pitanjima vezanim uz zdravstvo, popisu stanovništva koji nam prethodi i ostalim važnim temama – rekao je župan Darko Koren.

Kolegij župana, gradonačelnika i načelnika

Kolegiju je prisustvovao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Bez obzira na to što se ponekad politički razilazimo jer dolazimo iz različitih političkih opcija, uvijek je bolje razgovarati jer se tada lakše rješavaju problemi. Ono što smatram važnim je da surađujemo i okupljamo se jer pred našim krajem sad je najbolji period. Naime, pred nama je izgradnja drugog kolosijeka pruge, nastavak izgradnje brze ceste i mnogo drugih velikih projekata – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te istaknuo značaj ITU mehanizma kroz koji se pruža dodatna mogućnosti za daljnji razvoj županije.

Cilj je da se ovakvi sastanci održavaju jednom kvartalno i da se na temelju istih donesu zaključi kao temelje za inicijative prema državnoj vlasti.

Najnovije objave