Četvrtak, 18. srpnja 2024.

U koprivničku Opću bolnicu stigla tri nova uređaja za terapiju visokim protokom kisika

Kod uređaja za terapiju visokim protokom kisika posebno je značajna mogućnost odgađanja upotrebe funkcije respiratora kod pacijenata

- Oglas -

Na temelju suradnje hrvatske Vlade  i Ministarstva zdravstva započela je primopredaja 70 uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji će biti isporučeni u zdravstvene ustanove diljem Hrvatske.

U koprivničku Opću bolnicu stigla su tri takva uređaja, što je značajna donacija za županijski zdravstveni sustav koji je svakodnevno na raspolaganju građanima u borbi s koronavirusom, ali i za sve druge zdravstvene potrebe.

Potrebno je naglasiti kako su ove ciljane donacije namijenjene zbrinjavanju pacijenata oboljelih od koronavirusa koji zahtijevaju intenzivno liječenje, odnosno na taj se način pomaže zdravstvenim djelatnicima u pružanju skrbi što većem broju pacijenata s poteškoćama u disanju.

- Oglas -

Osiguravanjem adekvatne opreme želi se smanjiti pritisak na zdravstveni sustav koji je dodatno opterećen u vrijeme intenzivne lokalne transmisije koronavirusa, a kod uređaja za terapiju visokim protokom kisika posebno je značajna mogućnost odgađanja upotrebe funkcije respiratora kod pacijenata.

Iz Ministarstva zdravstva su poručili kako je distribucija uređaja definirana na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, prema odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti