Četvrtak, 28. listopada 2021.

U Međimurju 164 nova slučaja zaraze, preminula jedna osoba

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenata pozitivnih koronavirus, od kojih je osam hospitalizirano u protekla 24 sata

Preporučujemo

Međimurska županija broji 164 nove osobe zaražene koronavirusom u protekla 24 sata, a od posljedica zaraze umro je 83-godišnji muškarac, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata obrađeno je 445 uzoraka, od čega je evidentirano 157 pozitivnih nalaza, što je 35,2 posto pozitivnih od broja testiranih.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su dva pozitivna nalaza, na temelju kliničke slike virus je evidentiran kod jedne osobe, dok je iz drugih županija javljeno o četiri pozitivna slučaja zaraze.

Oporavilo se 86 osoba pa su u županiji trenutno aktivna 633 slučaja zaraze.

Do srijede je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda uzeto 53.125 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenata pozitivnih koronavirus, od kojih je osam hospitalizirano u protekla 24 sata. Otpušteno je šest pacijenata, a tri pacijenta su na invazivnoj respiraciji.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je u Međimurskoj županiji ukupno zabilježeno 14.367 oboljelih, a ukupno se oporavila 13.431 osoba.

U srijedu se u Međimurskoj županiji nastavlja akcija cijepljenja te će se na tri punkta moći cijepiti 1100 osoba.

Najnovije objave