Petak, 25. lipnja 2021.

U Novigradu Podravskom održana kreativna radionica keramike

Polaznici su samostalno izradili uporabne i ukrasne predmete koristeći razne tehnike i gline, a teoriju su savladali kroz praktični rad na predmetu

Preporučujemo

U subotu je u Novigradu Podravskom održana kreativna radionica keramike u organizaciji KUD-a Ivan vitez Trnski, likovno kreativne sekcije Likresa.

Na radionici pod vodstvom Jadranke Vilus sudjelovalo je 10 polaznika, članova sekcije i drugih uzvanika, a cilj radionice je bio izraditi zdjelicu i/ili aromu lampe tehnikom valjčića.

Obrada se vršila bojanjem i utiskivanjem strukture, dok su napredniji mogli napraviti i poklopac za zdjelicu ili dodatni predmet po želji.

Radionica keramike

Voditeljica radionice je kroz praktični rad sve polaznike upoznala s osnovama rada s glinom, a polaznici su samostalno izradili uporabne i ukrasne predmete koristeći razne tehnike i gline. Teoriju su savladali kroz praktični rad na predmetu, a osnove glaziranja su pokazane i objašnjene.

Nakon izrade, kreacije su odnijete u atelier na sušenje, prvo pečenje, nanošenje glazure te na drugo glazurno pečenje.

Radionica keramike

“Svi smo jako zadovoljni s organizacijom i načinom rada. Puno smo naučili i nadamo se da ćemo učiti i dalje, a ispečene i finiširane radove jedva čekamo vidjeti”, istaknuli su kreativni polaznici radionice.

Najnovije objave