Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

U Novigradu Podravskom održano tradicionalno Bartolovo

Mješoviti pjevački zbor sve prisutne je uveo u obilježavanje Bartolova himnom 'Lijepa naša', himnom udruge KOMARNA te drugim prigodnim pjesmama

- Oglas -

U organizaciji udruge vinogradara, vinara i voćara KOMARNA 2001 Novigrad Podravski u subotu, 22. kolovoza na vinorodnom području zvanom brijeg ‘Sv. Tri Kralja’, u predjelu Jezerec, održano je tradicionalno 18. Bartolovo.

Proslava Bartolova poslužila je kao obilježavanje početka razdoblja priprema za predstojeću berbu te razne enološke, vinogradarske i kulturne edukacije odnosno predavanja, a prisutni su bili članovi udruge, gosti te ljudi iz raznih sfera društvenog i političkog života Općine Novigrad Podravski.

U Novigradu Podravskom održano tradicionalno Bartolovo

- Oglas -

Također, proslavu su svojim programom obogatili KUD Ivan Vitez Trnski, s kojim udruga KOMARNA 2001 ima dugogodišnju suradnju na raznim manifestacijama te likovna sekcija LIKRESA, koja je imala i likovnu koloniju u sklopu manifestacije.

Mješoviti pjevački zbor sve prisutne je uveo u obilježavanje Bartolova himnom ‘Lijepa naša’, himnom udruge te drugim prigodnim pjesmama.

U Novigradu Podravskom održano tradicionalno Bartolovo

Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje svih sudionika, a uz prigodni obred tradicionalno je podignuti klopotec.

U sklopu obilježavanja 18. Bartolova u ponedjeljak, 24. kolovoza, održano je i predavanje od strane IREKS AROMA kao uvod u predstojeću berbu te predstavljanje enoloških preparata za vinifikaciju i školovanje vina.

- Oglas -

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti