Petak, 21. lipnja 2024.

U novoj sezoni za Podravku će zaigrati i Katarina Pandža

Osnovna joj je pozicija lijevi vanjski, no može se snaći i na drugim vanjskim pozicijama. Visoka je 180 cm, a u Metzingenu je posljednje četiri godine, prije toga igrala je za Hypo iz Beča

- Oglas -

U novoj sezoni za Podravku Vegetu zaigrat će u Katarina Pandža, 20-godišnja vanjska igračica koja dolazi iz njemačkog Metzingena.

Ova austrijska reprezentativka ugovor je potpisala na tri godine, a u klubu će se priključiti godinu dana mlađoj sestri Ani, koja je Podravkino ovosezonsko otkriće.

Osnovna joj je pozicija lijevi vanjski, no može se snaći i na drugim vanjskim pozicijama. Visoka je 180 cm, a u Metzingenu je posljednje četiri godine, prije toga igrala je za Hypo iz Beča.

- Oglas -

– Ovo je klub s tradicijom i velikim rezultatima i dolazak ovdje puno mi znači. Baš kao i Ana i ja sam zbog tate jako vezana za Hrvatsku. Bit će mi jako drago ponovno igrati sa sestrom jer smo dugo igrale zajedno i mislim da je ovo bio najbolji izbor za mene. Sretna sam da ću biti dio planova i ciljeva za sljedeću sezonu i veselim se početku priprema i novim izazovima u svojem novom klubu – rekla je Katarina Pandža.

Za seniorsku vrstu Austrije debitirala je sa 17 godina, bila je i najefikasnija na Europskom prvenstvu nastupajući za kadetkinje i juniorke, dok je s 19 godina za seniorsku reprezentaciju Austrije igrala na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, a bila je i jedna od najboljih u pobjedi protiv Hrvatske.

Ima i europskog klupskog iskustva, s obzirom na to da je s Metzingenom dvije sezone igrala  EHF Kup te jednu sezonu Europsku ligu.

Zanimljivo je da će za Podravku u novoj sezoni igrati dva para sestara; Ana i Katarina Pandža te blizanke Dora i Larissa Kalaus.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti