Subota, 20. srpnja 2024.

U općini Virje završen projekt izgradnja bežične mreže i besplatan pristup internetu

Sve pristupne točke imaju otvoren pristup internetu s brzinama od minimalno 30 Mbit/s

- Oglas -

Na području općine Virje ovih je dana instalirana sva oprema za bežični besplatni pristup internetu te je INEA – agencija Europske komisije izvršila provjeru i potvrdila ispravnost instalirane opreme.

Inicijativa WiFi4EU programa je potpora Europske komisije za omogućavanje besplatnog pristupa internetu krajnjim korisnicima u unutarnjim i vanjskim javnim površinama, kao što su škole, vrtići, tržnice, knjižnice, javni parkovi i trgovi te slične javne površine.

Općina Virje je u rujnu 2019. godine predala prijavu na natječaj Europske unije WiFi4EU za korištenje bespovratnih sredstava u iznosu 15.000 eura za nabavu opreme i instalaciju bežičnog interneta a 31.10.2019. potpisan je Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF) Program WiFi4EU br. INEA/CEF/WiFi4EU/3-2019/029723-007058.

- Oglas -

Po provedenom postupku jednostavne nabave za izvođača je izabran Pro-PING d.o.o. Pitomača. Ugovor o izgradnji bežične mreže za pristup internetu na području općine Virje, potpisan je 10. ožujka po provedenom postupku jednostavne nabave, a ugovor su potpisali Mirko Perok, načelnik općine Virje i Danijel Begović, direktor tvrtke Pro-PING.

U okviru projekta WiFi4EU nabavljena je oprema te je instaliran bežični internet s ukupno 13 pristupnih točaka u općini Virje, od čega 8 vanjskih te 5 unutarnjih.

Sve pristupne točke imaju otvoren pristup internetu s brzinama od minimalno 30 Mbit/s.

Pristup WiFi4EU bežičnom internetu moguć je na više javnih površina u Virju i to: zgrada općine Virje, društveni dom, knjižnica, dječji vrtić, tržnica, park, sportski tereni i zgrada stare općine.

U mjestima Šemovci, Hampovica i Miholjanec bežična mreža dostupna je ispred društvenih domova.

- Oglas -

Pristup je za korisnike besplatan, a troškove prometa snosi općina Virje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti