Petak, 9. lipnja 2023.

U OŠ Đurđevac počeli upisi učenika u program produženog boravka

Produženi boravak omogućava više vremena za zajedničko, bezbrižno i opušteno druženje roditelja i djece u svojim domovima

Pozivaju se svi zainteresirani roditelji da iskažu interes za upis učenika u program produženog boravka Osnovne škole Đurđevac, u nastavnoj 2020./2021. godini.

S obzirom na iskazani interes planirat će se način organizacije te vrijeme početka, a sve prema epidemiološkom preporukama.

U produženi boravak se mogu uključiti svi učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda

Za vrijeme produženog boravka izmjenjuju se odmor od nastave, vrijeme za pisanje domaće zadaće i ponavljanje nastavnog gradiva te slobodno organizirano vrijeme.

Učenici u produženom boravku uz obrok za vrijeme redovne nastave imaju osiguran ručak i užinu, produženi boravak će se organizirati u suradnji s Gradom Đurđevcom.

– Jedan dio troškova produženog boravka snosit će Grad dok će drugi dio sufinancirati roditelji. Iznos sufinanciranja produženog boravka za roditelje iznosit će 500 kuna po učeniku, a za dvoje učenika u obitelji cijena je 800 kuna – ističu iz Škole.

Potreba za ovakvim programom rada rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života te će produženi boravak dobro doći obiteljima u kojima oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka-servis.

Osim toga i sam proces učenja postaje zanimljiviji u kombinaciji s organiziranim slobodnim izvannastavnim aktivnostima. Na ovaj način dijete nakon škole dobiva dva zdrava obroka, piše zadaću i igra se s vršnjacima pod vodstvom stručne osobe.

Produženi boravak omogućava više vremena za zajedničko, bezbrižno i opušteno druženje roditelja i djece u svojim domovima.

– Svi zainteresirani roditelji moraju se javiti najkasnije do 13. rujna, isključivo na email, ured@os-djurdjevac.skole.hr ili telefon škole 048/812-414, a sve informacije o načinu rada te događanjima i aktivnostima u produženom boravku mogu se pročitati na internet stranicama škole, u izborniku, pod kategorijom Produženi boravak – istaknuli su iz OŠ Đurđevac.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti