Četvrtak, 8. lipnja 2023.

U OŠ Koprivnički Ivanec raznim aktivnostima obilježen Mjesec hrvatskog jezika

Svake godine uobičajeno je obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika koje se održava od 21. veljače do 17. ožujka

Identitet svakoga naroda obilježen je i određen i materinskim jezikom, kojega nam svima valja na osobit način njegovati, čuvati i štititi.

Svake godine uobičajeno je obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika koje se održava od 21. veljače do 17. ožujka.

– Prilika je to da napose u našim školama zažive aktivnosti, osobito važne za očuvanje i njegovanje jezične kulture, proširivanje postojećih učeničkih znanja, stjecanje novih iskustava i novih spoznaja o jeziku, njegovoj vrijednosti i značaju – rekla je učiteljica Hrvatskog jezika Renata Glavica.

Mjesec Hrvatskoj jezika u OŠ Koprivnički Ivanec

U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, ove je godine na osobit način mnoštvom raznovrsnih aktivnosti, timskim radom obilježen Mjesec hrvatskoga jezika.

U aktivnostima su sudjelovali učenici i Matične i Područne škole, oni koji su tek sjeli u školske klupe, kao i oni koji će uskoro te osnovnoškolske klupe zamijeniti srednjoškolskim.

– Našlo se tu aktivnosti kroz koje su se učenici kreativno izražavali, učili pisati i čitati glagoljicu, proučavali hrvatske bajke, učili o rječnicima, pisali literarne uratke, a osobito nas je veselila mrežna suradnja s Institutom za jezikoslovlje, koji su nam omogućili dva nastavna sata za učenike osmoga razreda s temama Kako nastaje rječnik? I Hrvatska osobna imena i prezimena – istaknula je učiteljica Renata.

Mjesec Hrvatskoj jezika u OŠ Koprivnički Ivanec

Učenicima su sve aktivnosti bile zanimljive te su uživali u njihovom provođenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti