6.9 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

U OŠ Koprivnički Ivanec raznim aktivnostima obilježen Mjesec hrvatskog jezika

Svake godine uobičajeno je obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika koje se održava od 21. veljače do 17. ožujka

Preporučujemo

Identitet svakoga naroda obilježen je i određen i materinskim jezikom, kojega nam svima valja na osobit način njegovati, čuvati i štititi.

Svake godine uobičajeno je obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika koje se održava od 21. veljače do 17. ožujka.

– Prilika je to da napose u našim školama zažive aktivnosti, osobito važne za očuvanje i njegovanje jezične kulture, proširivanje postojećih učeničkih znanja, stjecanje novih iskustava i novih spoznaja o jeziku, njegovoj vrijednosti i značaju – rekla je učiteljica Hrvatskog jezika Renata Glavica.

Mjesec Hrvatskoj jezika u OŠ Koprivnički Ivanec

U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, ove je godine na osobit način mnoštvom raznovrsnih aktivnosti, timskim radom obilježen Mjesec hrvatskoga jezika.

U aktivnostima su sudjelovali učenici i Matične i Područne škole, oni koji su tek sjeli u školske klupe, kao i oni koji će uskoro te osnovnoškolske klupe zamijeniti srednjoškolskim.

– Našlo se tu aktivnosti kroz koje su se učenici kreativno izražavali, učili pisati i čitati glagoljicu, proučavali hrvatske bajke, učili o rječnicima, pisali literarne uratke, a osobito nas je veselila mrežna suradnja s Institutom za jezikoslovlje, koji su nam omogućili dva nastavna sata za učenike osmoga razreda s temama Kako nastaje rječnik? I Hrvatska osobna imena i prezimena – istaknula je učiteljica Renata.

Mjesec Hrvatskoj jezika u OŠ Koprivnički Ivanec

Učenicima su sve aktivnosti bile zanimljive te su uživali u njihovom provođenju.

Najnovije objave