Nedjelja, 2. listopada 2022.

U posljednjih godinu dana imamo poskupljenja na svim razinama: cijene skočile za gotovo 4 posto

Na godišnjoj razini najveći porast cijena, u prosjeku za 12,2 posto, ostvaren je u skupini prijevoza. U skupini alkoholna pića i duhan zabilježen je rast od 5,8 posto, u skupini restorani i hoteli za 3,8 posto, u skupini hrana i bezalkoholna pića za 3,6 posto, a u skupini stanovanje, voda, električna energija, plin i ostala goriva za 3 posto

Preporučujemo

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, u listopadu ove godine, u odnosu na listopad 2020. godine, to jest na godišnjoj razini, cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u prosjeku su više za 3,8 posto.

Na godišnjoj razini najveći porast cijena, u prosjeku za 12,2 posto, ostvaren je u skupini prijevoza.

U skupini alkoholna pića i duhan zabilježen je rast od 5,8 posto, u skupini restorani i hoteli za 3,8 posto, u skupini hrana i bezalkoholna pića za 3,6 posto, u skupini stanovanje, voda, električna energija, plin i ostala goriva za 3 posto, u skupini pokućstvo, oprema za kuću i redovito održavanje kućanstva za 2,5 posto, u skupini rekreacija i kultura za 2,1 posto, u skupini razna dobra i usluge za 1 posto i u skupini komunikacija za 0,5 posto.

Porast indeksa potrošačkih cijena u listopadu 2021. u odnosu na listopad 2020. ublažile su cijene u skupini odjeće i obuće koje su u prosjeku niže za 0,4 posto.

- Advertisement -

Najnovije objave