Utorak, 24. svibnja 2022.

U sklopu projekta Mali humanitarko organizirane humanitarne akcije prikupljanja rabljene odjeće i obuće

Akcije su bile planirane u travnju, ali je zbog zatvaranja škola uslijed epidemije koronavirusa njihovo provođenje bilo odgođeno

Preporučujemo

U sklopu projekta Mali humanitarko Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u sve tri partnerske škole organizirane su humanitarne akcije prikupljanja donacija rabljene odjeće i obuće.

Akcije su bile planirane u travnju, ali je zbog zatvaranja škola uslijed epidemije koronavirusa njihovo provođenje bilo odgođeno do početka nove školske godine i povratka učenika u školske klupe.

U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima akciju su organizirale učenice, Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Pia Petrov, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic, Rea Galaš i Lorena Filipašić u suradnji s njihovom voditeljicom Suzanom Balić i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci, a prikupljeno je oko 40 kilograma odjeće i obuće.

U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec Patricija Milanović, Filip Mesar, Ena Vranešević, Lejla Krtanjek, Lucas Polak, Magdalena Vrabelj, Izidor Čoklica, Rea Damjanović, Rafael Balaško i Marijan Marić puni entuzijazma prihvatili su se organiziranja akcije zajedno s njihovom voditeljicom Mateom Sodar, a oko 70 kilograma prikupljene robe dopremljeno je u koprivničko društvo Crvenog križa gdje će se podijeliti korisnicima slabijeg imovinskog stanja.

Mali humanitarci iz Osnovne škole Molve Andrija Paša, Klara Imbriovčan, Lucija Kovaček, Marta Cenkovčan, Marijana Markov, Marija Elena Senjan, Veronika Odobašić, Lucija Vincek, Luka Šanjić i Ivan Gazdek zajedno s njihovom voditeljicom Mirelom Paša izradili su i kutiju za prikupljanje odjeće i obuće koja je u vrlo kratkom roku bila puna te je prikupljeno oko 30 kilograma robe koju će i oni pomoći razvrstati i podijeliti korisnicima u đurđevačkom društvu Crvenog križa.

– Zahvaljujemo od srca svima njima na trudu i angažmanu čime su doprinijeli da osobama u potrebi možemo kontinuirano pomagati i podjelama odjeće i obuće – istaknuli su iz Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko- križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5. ožujka 2019. do 4. ožujka 2021.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

- Advertisement -

Najnovije objave