Srijeda, 17. kolovoza 2022.

U slijetanju autobusa poginulo 12 osoba, putnici išli na hodočašće u Međugorje

U ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i one koji su ozlijeđeni. Nema nikoga tko je prošao bez ozljede, rekao je ministar Božinović

Preporučujemo

Zbog teške prometne nesreće koja se dogodila jutros oko 5.40 sati na autocesti A4 između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, ispred varaždinske Opće bolnice održana je press konferencija.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je jutros u 5.35 Centar 112 dobio prvu informaciju da se na autocesti A4 dogodila strašna prometna nesreća.

“Informaciju smo dobili od poljske državljanke koja je bila u autobusu. Na teren su odmah izašle sve žurne službe, prva je izašla Hitna služba sa 16 timova, zatim policija i vatrogasci. U ovom trenutku imamo informaciju da je 11 osoba poginulo, a 32 osobe su zbrinute u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Nažalost, jedna osoba koja je bolnički zbrinuta je u međuvremenu preminula. Dosta je putnika s teškim traumama što u ovom trenutku moramo imati u vidu. Razgovarao sam s potpredsjednikom Vlade Medvedom koji se čuo s poljskim premijerom te mu izrazio sućut, njemu osobno i obiteljima”, rekao je Božinović te dodao da je u kontaktu s poljskim veleposlanikom u Hrvatskoj.

Ministar Božinović je istaknuo kako je prema prvim informacijama, autobus išao iz mjesta u blizini Varšave, a da se radi o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević rekla je da je na teren izašlo 16 timova hitne medicinske pomoć.

“Ozlijeđena su 43 putnika, od toga je 12 poginulih”, rekla je Grba-Bujević te dodala da se očekuje detaljan popis putnika od prijevoznika.

Ministar je rekao kako prema prvim informacijama zna da u autobusu nije bilo djece.

Istaknuo je da među teže ozlijeđenima ima onih koji se bore za život.

“Dosta je ljudi ozlijeđeno, u ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i imamo one koji su ozlijeđeni. Nema nikoga tko je prošao bez ozljede”, rekao je.

- Advertisement -

Najnovije objave