Srijeda, 28. veljače 2024.

U slijetanju autobusa poginulo 12 osoba, putnici išli na hodočašće u Međugorje

U ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i one koji su ozlijeđeni. Nema nikoga tko je prošao bez ozljede, rekao je ministar Božinović

- Oglas -

Zbog teške prometne nesreće koja se dogodila jutros oko 5.40 sati na autocesti A4 između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, ispred varaždinske Opće bolnice održana je press konferencija.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je jutros u 5.35 Centar 112 dobio prvu informaciju da se na autocesti A4 dogodila strašna prometna nesreća.

“Informaciju smo dobili od poljske državljanke koja je bila u autobusu. Na teren su odmah izašle sve žurne službe, prva je izašla Hitna služba sa 16 timova, zatim policija i vatrogasci. U ovom trenutku imamo informaciju da je 11 osoba poginulo, a 32 osobe su zbrinute u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Nažalost, jedna osoba koja je bolnički zbrinuta je u međuvremenu preminula. Dosta je putnika s teškim traumama što u ovom trenutku moramo imati u vidu. Razgovarao sam s potpredsjednikom Vlade Medvedom koji se čuo s poljskim premijerom te mu izrazio sućut, njemu osobno i obiteljima”, rekao je Božinović te dodao da je u kontaktu s poljskim veleposlanikom u Hrvatskoj.

- Oglas -

Ministar Božinović je istaknuo kako je prema prvim informacijama, autobus išao iz mjesta u blizini Varšave, a da se radi o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević rekla je da je na teren izašlo 16 timova hitne medicinske pomoć.

“Ozlijeđena su 43 putnika, od toga je 12 poginulih”, rekla je Grba-Bujević te dodala da se očekuje detaljan popis putnika od prijevoznika.

Ministar je rekao kako prema prvim informacijama zna da u autobusu nije bilo djece.

Istaknuo je da među teže ozlijeđenima ima onih koji se bore za život.

- Oglas -

“Dosta je ljudi ozlijeđeno, u ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i imamo one koji su ozlijeđeni. Nema nikoga tko je prošao bez ozljede”, rekao je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti