Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Članovi udruge Peski-Art likovnom kolonijom na Dravi obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Na likovnoj koloniji nastalo je dvadesetak radova koji će ostati u fundusu galerije na Etno imanju Karlovčan

Preporučujemo

Đurđevačka udruga Peski-Art i Etno kuće obitelji Karlovčan drugu godinu zaredom organizirali su obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Likovna kolonija na rijeci Dravi
Foto: Grad Đurđevac

Okupljanje je bilo upriličeno na Etno imanju obitelji Karlovčan u Brodiću, naselju u sastavu Općine Ferdinandovac, a nakon pozdravnih govora predsjednika udruge Peski-Art Đurđevac Franje Mihočke i domaćina Nevena Karlovčana održana je minuta šutnje za sve poginule, nestale i umrle branitelje.

Likovna kolonija na rijeci Dravi
Foto: Grad Đurđevac

Zatim su se sudionici turističkim vlakićem uputili do rijeke Drave te su brodom Galija krenuli na krstarenje rijekom. Slikali su, družili se, uživali u prekrasnom krajoliku i nedirnutoj prirodi, kušali razne domaće specijalitet i dravsku ribu koju su na brodu pripremali domaćini.

Likovna kolonija na rijeci Dravi
Foto: Grad Đurđevac

Na likovnoj koloniji nastalo je dvadesetak radova koji će ostati u fundusu galerije na Etno imanju Karlovčan, a sudionici i organizatori su se složili da se ovaj poseban način obilježavanja velikog državnog praznika nastavi i idućih godina.

- Advertisement -

Najnovije objave