Subota, 26. studenoga 2022.

U tijeku je obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja

Cilj obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja je podizanje svijesti u javnosti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu, a ujedno je naglašena važnost zdravih stilova života i sportskih aktivnosti, a posebno hodanja

Preporučujemo

Patronažne sestre Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u četvrtak su u koprivničkom parku organizirale obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja koji traje od 1. do 7. listopada.

Podršku ovom događanju dali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijske pročelnice, kao i Biserka Zlatar, pomoćnica za sestrinstvo ravnateljice Doma zdravlja.

Cilj obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja je podizanje svijesti u javnosti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu, a ujedno je naglašena važnost zdravih stilova života i sportskih aktivnosti, a posebno hodanja. Moto je “Zauzmimo se za dojenje-edukacija i podrška”, a patronažne sestre brojnim su okupljenima, a posebno majkama, pružile važne informacije o dojenju.

Spomenimo i kako Dom zdravlja ima organizirane grupe za dojenje u sva tri županijska grada – Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a po potrebi, grupe se organiziraju i u općinama. Zainteresirane žene mogu se javiti patronažnim sestrama u Domu, gdje će dobiti sve informacije, a dodajmo i kako će se sutra s početkom u 10 sati na glavnom križevačkom trgu održati obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja.

Kao što je naglašeno na događanju, ovakvim inicijativama nastoji se pružiti podrška majkama koje doje ili žele dojiti svoju djecu te poslati pozitivna poruka o vrijednosti dojenja.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti