Srijeda, 21. veljače 2024.

U Varaždinu zbog zaražene pacijentice u samoizolaciji dvoje liječnika i devet sestara

U bolnici se trenutno na liječenju nalaze tri zaražene osobe, a šest aktivnih pacijenata su u samoizolaciji, na kućnom liječenju

- Oglas -

Zbog pacijentice kojoj je testom utvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, u samoizolaciji su dvoje liječnika i devet medicinskih sestara, odnosno tehničara Opće bolnice Varaždin, potvrdio je u utorak ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.

Kudelić je rekao kako je prije tri dana u Opću bolnicu Varaždin zaprimljena žena starije dobi s ozljedama prsnog koša, koja nije pokazivala nikakve simptome respiratorne bolesti.

“No, preventivno smo ju, kao i većinu pacijenata koje primamo putem objedinjenog hitnog bolničkog prijema, testirali na Covid-19 infekciju i otkrili smo da je pacijentica pozitivna“, izjavio je.

- Oglas -

Budući da je u kratkom periodu od njezina prijema do samog testiranja nekoliko zdravstvenih djelatnika bilo u izravnom kontaktu s pacijenticom, provedena je epidemiološka analiza.

“Dvoje naših liječnika i devet medicinskih sestara, odnosno tehničara dobilo je izrečenu mjeru samoizolacije u svrhu prevencije potencijalnog daljnjeg širenja bolesti”, istaknuo je Kudelić.

Radi se o liječnici s Odjela za radiologiju i liječniku iz Službe za kirurške bolesti, dok su medicinske sestre i tehničari iz hitnog objedinjenog bolničkog prijema te službe za kirurške bolesti.

U bolnici svi odjeli funkcioniraju uredno, provode se sve mjere

Kudelić je naglasio da u bolnici i dalje svi odjeli funkcioniraju uredno te se i dalje provode sve propisane mjere, poput prolaska kroz trijažni šator i mjerenja temperature.

- Oglas -

U bolnici se trenutno na liječenju nalaze tri zaražene osobe, a šest aktivnih pacijenata su u samoizolaciji, na kućnom liječenju.

Od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji registrirano je 70 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno je 29 osoba.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti