Četvrtak, 28. listopada 2021.

U Zagrebu je trenutačno gotovo 3000 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 18 učenika i tri nastavnika osnovnih te tri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 333 učenika osnovnih i 37 učenika srednjih škola

Preporučujemo

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 594 novooboljelih od covida-19, priopćio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba je 60.970, što su 373 osobe više nego jučer. Trenutno je u Zagrebu 2975 aktivnih slučajeva.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli djelatnik i dva korisnika.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 18 učenika i tri nastavnika osnovnih te tri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 333 učenika osnovnih i 37 učenika srednjih škola.

U karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.

Na zagrebačkom Velesajmu do sada je ukupno cijepljeno 54.030 osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 1174 testiranja na koronavirus i 351 je nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 425 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 716 osoba.

Od 425 obrađenih pozitivnih osoba njih 148 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 224 osobe su kontakti s covid pozitivnim osobama. Obrada za 35 osoba je još u tijeku. Kod šest osoba je moguće izlaganje na radnom mjestu, a šest osoba su korisnici, odnosno djelatnici domova za starije osobe.

Tri su osobe doputovale iz Francuske, BiH i Srbije. Jednu je osobu obradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Kod jedne osobe je moguće mjesto izlaganja obrazovna, a kod jedne zdravstvena ustanova, navodi Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Najnovije objave