Petak, 1. srpnja 2022.

Učenici 4. razreda Područne škole Starigrad najbolji na ‘Malom zelenom natječaju’

Za svoju kreativnu ideju učenici su nagrađeni jednodnevnim izletom na Plitvička jezera prilikom čega će dobiti deset ekskluzivnih fotografija profesionalaca iz agencije Pixsell te e-pretplatu na Večernji list

Preporučujemo

Krajem ožujka Večernji list je raspisao natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Mali zeleni natječaj“.

Zadatak je bio snimiti video te opisati i vizualno prikazati Eko superjunakinju ili superjunaka koji će spasiti Zemlju. Bilo je potrebno prikazati i osmisliti njegovo ime, osobine, moći, cilj, misiju i glavnog neprijatelja.

Učenici 4. razreda Područne škole Starigrad, koja djeluje pod Osnovnom školom ‘Braća Radić’ iz Koprivnice, pod vodstvom učiteljice Maje Soline marljivo su se bacili na posao te snimili video pod nazivom „Ekoprskalić“.

Njihov glavni junak Ekoprskalić imao je strašnog neprijatelja Smećka, no uspješno se borio protiv njega svojim magičnim pripravkom od koprive.

Ekoprskalić
‘Ekoprskalić’ // Foto: koprivnica.hr/Maja Solina

Na navedeni natječaj pristiglo je ukupno 200 prijava učenika osnovnih i srednjih škola s područja cijele Republike Hrvatske. Sredinom lipnja stručni žiri je odabrao najbolje radove.

Video učenika 4.razreda PŠ Starigrad odabran je kao najbolji u kategoriji za učenike od 1. do 4. razreda. Ocijenjen je kao najkreativniji video koji zadovoljava sve kriterije natječaja.

Za svoju kreativnu ideju učenici su nagrađeni jednodnevnim izletom na Plitvička jezera prilikom čega će dobiti deset ekskluzivnih fotografija profesionalaca iz agencije Pixsell te e-pretplatu na Večernji list.

Video i izvornu objavu možete pogledati OVDJE.

Tekst: Maja Solina

- Advertisement -

Najnovije objave