Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Učenici koprivničke Obrtničke škole spremni za odlazak u Španjolsku gdje će u sklopu Erasmus+ projekta izrađivati električno vozilo

Kako bi bili spremni za ovu mobilnost, učenici od listopada obavljaju zadatke kojima je cilj pripremiti ih za suradnju, komunikaciju na stranom jeziku, putovanje zrakoplovom, nova mjesta i situacije

- Oglas -

Učenici koprivničke Obrtničke škole smjera tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i tehničar za računalstvo odlaze 13. studenoga u španjolsku Sevillu u sklopu Erasmus+ projekta.

Naime, tamo će u partnerskoj školi obavljati stručnu praksu te u sklopu nje izraditi električno vozilo, a u slobodno vrijeme posjetit će Cordobu i Granadu.

“Kako bi bili spremni za ovu mobilnost, učenici od listopada obavljaju zadatke kojima je cilj pripremiti ih za suradnju, komunikaciju na stranom jeziku, putovanje zrakoplovom, nova mjesta i situacije. Četrnaest učenika bilo je podijeljeno u četiri skupine koje su izradile zadatke te ih prezentirale ostalima. Skupine su izrađivale vodič aktivnosti u slobodno vrijeme, upute za putovanje zrakoplovom, video o očuvanju okoliša (što je jedan od Erasmus prioriteta) te kvizove znanja u kojima su sudjelovali njihovi kolege i učenici gradskih osnovnih škola”, istaknuli si iz koprivničke Obrtničke škole.

- Oglas -
Kviz znanja
Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Sudionici Erasmus+ projekta su Karlo Ban, Edi Čižmak, Leonardo Goričanec, Matija Hadelan, Gabriel Jošt, Juraj Jukić, Alan Kovačić, Nikola Kušek, Tin Mihalić, Jan Novak, Maksimilijan Perković, Filip Petričević, Ozren Podravac i Vinko Sabolić, a nastavnici u pratnju su razrednici Iva Topolovčan Pazić te Filip Kompari koji je ujedno i koordinator mobilnosti.

Učenici će tijekom svoje mobilnosti na Facebook stranici Projekti Obrtničke škole Koprivnice svaki dan izvještavati o aktualnim događajima.

Također, koprivnička obrtnička škola priprema i dolazne mobilnosti u sklopu projekata sa Slovencima i Španjolcima koji već u prosincu dolaze u Koprivnicu.

“Tri učenice smjera slastičar iz partnerske škole IC Piramida Maribor doći će 4. prosinca na stručnu praksu školu i Slatke delicije na tri tjedna. Nastavnici španjolske škole iz Vélez-Málage prvi puta će nas posjetiti početkom prosinca na tjedan dana kako bismo dogovorili mobilnost njihovih učenika na proljeće kada nas očekuje i dolazna mobilnost švedskih učenika”, ističu iz koprivničke Obrtničke škole.

Goste će dočekati školski Erasmus ambasadori Luka Cuković, Ivan Deković, Eva Petrović, Erik Puhek i Luka Vuković koji su prošle godine i sami bili sudionici mobilnosti te im pokazati školu i Koprivnicu, a za koordinaciju ovih mobilnosti zaduženi su nastavnici Hrvoje Blažek, Mario Kiš i Dubravka Jakupec.

- Oglas -
Učenici Obrtničke škole na kvizu
Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Potrebno je napomenuti i da je škola je kroz listopad obilježila Dane Erasmusa ponajviše kroz kvizove znanja s učenicima Obrtničke škole i gradskih osnovnih škola, ali i nastavnike gradskih srednjih škola te osnovnih škola naše okolice.

“Kvizovi su bili usmjereni na znanje vezano za osam partnerskih zemalja Obrtničke škole u Erasmusu, ali i činjenice da je Obrtnička škola jedina strukovna škola u Hrvatskoj koja se može pohvaliti da kontinuirano sudjeluje u projektima mobilnosti od 2009., nositeljica je Erasmus+ Povelje od 2015. do 2020., Erasmus+ Akreditacije od 2021. do 2027. te ima i Erasmus+ ambasadoricu Ljiljanu Mraz”, istaknuli su iz Obrtničke škole Koprivnica.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti