Subota, 3. prosinca 2022.

Učenici koprivničke Obrtničke škole sudjelovat će na Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

Na natjecanju će sudjelovati Fran Šijak, Damjan Posavec, Ivan Triplat iz 2.a te Paula Šimić, Valentin Funtak i Noa Golubić iz 2.b.

Preporučujemo

Učenici koprivničke Obrtničke škole Koprivnica četverogodišnjih zanimanja tehničar za računalstvo (2.b) i tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom (2.a) aktivno se pripremaju za sudjelovanje na četvrtom ‘Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije’.

Natjecanje će se održati na Ekonomskome fakultetu u Osijeku, a sudjelovat će Fran Šijak, Damjan Posavec, Ivan Triplat iz 2.a te Paula Šimić, Valentin Funtak i Noa Golubić iz 2.b.

Učenici koprivničke Obrtničke škole
Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Podijeljeni u dva tima, Otpornici i Prevoditelji, za svoj su rad odabrali temu glagoljica te osmislili idejna rješenja u sektorima kreativne industrije koja odgovaraju na ovogodišnje zadano pitanje natjecanja ‘Kako osvajati glagoljicom u novom mileniju?’.

“Otpornici izrađuju zanimljiv Escape Room iz kojega će ‘izaći’ samo vrsni poznavatelji glagoljice, a Prevoditelji su osmislili web stranicu o glagoljici te izradili svoj program za prevođenje latinice u glagoljicu”, istaknuli su iz koprivničke Obrtničke škole.

Za natjecanje učenike priprema profesorica savjetnica za hrvatski jezik Danijela Vrtiprah.

Više informacija o natjecanju možete pročitati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti