Subota, 20. travnja 2024.

Učenici koprivničke Obrtničke škole sudjeluju u projektu Generacija Now

Učenici će imati priliku razviti svoju kreativnost i inovativnost, osobni razvitak u samokritičnosti i samopouzdanju

- Oglas -

Na donacijskom natječaju Generacija Now, koji su tijekom školske godine 2020./2021. pokrenuli Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, izabrana je i koprivnička Obrtnička škola.

Na natječaj se prijavilo 123 obrazovnih institucija, od čega su organizatori odabrali 75 prijava koje će uključiti u projekt čiji je cilj poticati aktivno sudjelovanje djece i mentora u kreativnom rješavanju problema i učenju putem istraživanja izradom kreativnih IoT projekata različite složenosti.

Učenici koprivničke Obrtničke škole sudjeluju u projektu Generacija Now

- Oglas -

Projektni tim koji će predstaviti Obrtničku školu čine učenici trećeg razreda zanimanja tehničar za računalstvo Sara Bednaić, Filipa Bebek, Dorian Karnik, Antonio Martinaga i Tim Pavić koje će voditi mentorica, njihova nastavnica informatike i računalstva Dubravka Jakupec.

Tijekom studenoga 2020., Hrvatski telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih donirat će odabranim ustanovama opremu Internet of Things te dodatnu potrebnu opremu za realizaciju projektnih ideja, edukaciju i stručnu mentorsku podršku za izradu IoT projekta, nakon čega slijedi edukacija mentora.

– Učenicima je zadatak riješiti problem koristeći IoT tehnologije koje su upoznali sudjelovanjem u projektu, a temu će organizator javiti naknadno nakon edukacije. Vrijeme za izradu školskog projekta i kreativnog natječaja projekta je od prosinca 2020. do veljače 2021., a početkom lipnja 2021. održat će se natjecanje i izložba školskih projekata – ističu iz koprivničke Obrtničke škole.

Učenici će imati priliku razviti svoju kreativnost i inovativnost, osobni razvitak u samokritičnosti i samopouzdanju te učenje novih tehnologija koje će koristiti u budućim radovima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti