Utorak, 30. svibnja 2023.

Učenici stekli vrijedna iskustva na radionici u sklopu projekta ‘Okusima koprive’

Osim učenika Obrtničke i Srednje škole, na radionici su sudjelovali i učenici iz Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja te učenici iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski

U srijedu je u prostorijama specijaliziranih praktikuma koprivničke Obrtničke škole održana druga radionica za promociju strukovnih zanimanja u turizmu.

Uz učenike Obrtničke škole (usmjerenja kuhar, konobar i slastičar) pod mentorstvom Blaženke Pianec i učenice Srednje škole (usmjerenja hotelijersko – turistički tehničar) pod mentorstvom Andreje Draganić, na radionici su sudjelovali i učenici iz Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja te učenici iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica.

Radionica u sklopu projekta Promocija strukovnih zanimanja u turizmu 'Okusima koprive'
Izvor fotografije: Srednja škola Koprivnica

Učenici su se okušali u izradi i dekoraciji glavnog jela (pileća prsa punjena koprivom u umaku od kestena) i smoothia na bazi koprive, a u radu su ih predvodile nastavnice Ksenija Sedlanić i Andrijana Manojlović.

Po završetku radionice za učenike je organiziran Kahoot kviz kroz koji su mogli provjeriti svoje stečeno znanje ovom radionicom. Za najbolje učenike koji su zauzeli prva tri mjesta pripremljena je i prigodna nagrada s otisnutim logotipom projekta.

Za nastavnike i stručne suradnike Srednje i Obrtničke škole organizirana je degustacija jela i napitaka od koprive. Svi sudionici iskazali su veliko zadovoljstvo i interes za recepturom finih jela koje možete pronaći skenirajući QR kod u nastavku.

“U nastavku planiranih aktivnosti pred nama su još tri veoma zanimljive radionice. Svaka sljedeća nosi sa sobom nove recepte, a za učenike nova iskustva i nova poznanstva”, istaknuli su iz Srednje i Obrtničke škole.

Radionica u sklopu projekta Promocija strukovnih zanimanja u turizmu 'Okusima koprive'
Izvor fotografije: Srednja škola Koprivnica

Podsjetimo, odlukom Ministarstva turizma i sporta o odabiru projekata srednjih strukovnih i umjetničkih škola u turizmu u 2022. za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam, odobren je zajednički projekt Obrtničke škole Koprivnica kao prijavitelja i Srednje škole Koprivnica kao partnera.

Ovaj projekt je vrijedan 10.617,82 eura (80.000 kuna) te je u potpunosti sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti