Subota, 18. svibnja 2024.

Učitelji Osnovne škole Koprivnički Ivanec učili o radu s djecom dijabetičarima

Osnovnu školu Koprivnički Ivanec polazi jedno dijete oboljelo od dijabetesa, a na predavanju je Miroslav Kanisek objasnio njegove specifične životne potrebe tijekom boravka u školi

- Oglas -

Voditelj Kluba dijabetičara Slatko srce Miroslav Kanisek održao je prošle srijede predavanje učiteljima Osnovne škole Koprivnički Ivanec o radu s učenicima oboljelima od dijabetesa.

Po tom pitanju Kanisek ima mnogo iskustva, stoga 29 članova učiteljskog vijeća, koji su pratili predavanje, više neće imati nedoumica vezanih uz rad s inzulinski ovisnom djecom i ostalim potrebama učenika oboljelih od dijabetesa.

Klub Slatko srce djeluje pri Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja 20-ak djece i mladih oboljelih od dijabetesa.

- Oglas -

U klub su uključeni i njihovi roditelji, a zajednički cilj im je osvijestiti sugrađane o ovoj bolesti te se izboriti za suvremene načine praćenja i liječenja dijabetesa.

Osnovnu školu Koprivnički Ivanec polazi jedno dijete oboljelo od dijabetesa tipa 1, a na predavanju je Miroslav Kanisek objasnio njegove specifične životne potrebe tijekom boravka u školi.

Osim što su učitelji savladali osnovna znanja o inzulinski ovisnom dijabetesu, koji nije uzrokovan prehranom niti smanjenom aktivnošću već ima genetsku predispoziciju, na predavanju su učili o simptomima hiperglikemije i hipoglikemije, priopćili su iz Slatkog srca.

Stanja niske, odnosno visoke razine glukoze u krvi imaju štetan učinak na zdravlje te se u oba slučaja mora djelovati, a za pravovremeno prepoznavanje potrebno je razumijevanje učitelja koji rade s djetetom oboljelim od dijabetesa.

Učitelji su naučili da se u prvome slučaju djetetu mora omogućiti uzimanje hrane, a u drugom slučaju uzimanje inzulina.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti