Petak, 3. veljače 2023.

Udruga slijepih Koprivničko–križevačke županije završila ciklus komunikacijskih radionica

Radionice su osmišljene kako bi se potaknuo socijalni kontakt i povezanost kod članova udruge slijepih te verbalna i neverbalna komunikacija

Preporučujemo

U sklopu trogodišnjeg programa ‘Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!’ koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, završen je ciklus komunikacijskih radionica.

Četiri radionice planirane za prvu programsku godinu održane su u Križevcima gdje su članovi s tog područja aktivno sudjelovali te kroz različite i zanimljive aktivnosti radili na poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalnoj interakciji i uključenosti.

Radionice su osmišljene s ciljem poticanja socijalnog kontakta i povezanosti kod članova udruge slijepih te osvještavanja verbalne i neverbalne komunikacije, kao i njene važnosti za kvalitetnu interakciju.

Komunikacijska radionica udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije

“Korisnici su s veseljem sudjelovali u programu i našim susretima koji su se održavali u prostoru križevačke knjižnice Franjo Marković, a ovim aktivnostima upotpunili smo njihovu svakodnevicu i aktivno utjecali na njihov suživot u zajednici”, istaknuli su iz udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Program ‘Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!’ udruga slijepih realizirala je već kroz dva ciklusa, a treći je počeo 1. lipnja 2020.

Glavni cilj programa je pružiti osobama s oštećenjem vida, članovima udruge, srednje i starije životne dobi iz pretežito ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije psihosocijalnu podršku kroz proširenje postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici, a time utjecati na veću samostalnost, neovisno življenje i bogatiji društveni i kulturni život.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti