Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Udruga slijepih posjetila Latice povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Članovi obiju udruga zaigrali su i društvene igre koje su prilagođene i za slijepe osobe te u zabavnom i veselom raspoloženju proveli zajedničko prijepodne

Preporučujemo

Udruga slijepih Koprivničko–križevačke županije obilježila je je u suradnji s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Slijepi su posjetili Latice u njihovu novom prostoru gdje su razgovarali o životu osoba s invaliditetom, o specifičnim potrebama slijepih osoba te o svim poteškoćama s kojima se oni susreću, kao i o važnosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Članovi Udruge Latice isprobali su kako je to “biti slijep na 5 minuta”, kako se kretati pomoću dugog bijelog štapa i snalaziti u prostoru koji ne vidimo. Članovi obiju udruga zaigrali su i društvene igre koje su prilagođene i za slijepe osobe te u zabavnom i veselom raspoloženju proveli zajedničko prijepodne.

Ovim obilježavanjem cilj je bio naglasiti važnost tolerancije, prihvaćanja i inkluzije osoba s invaliditetom u široj zajednici.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti