Srijeda, 31. svibnja 2023.

Udruga žena Hrvatsko srce fantastično je prezentirala općinu Drnje na Virovskoj prkačijadi

Bile su sjajne na osmoj Virovskoj prkačijadi, prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača

Iza nas je još jedna i više nego uspješna Virovska prkačijada. Svi su puni dojmova i riječi hvale za odličnu organizaciju i bogat vikend program.

Prošla subota ostaje u posebno lijepom sjećanju svima nama, a posebno članicama udruge žena Hrvatsko srce iz Drnja.

Bile su sjajne na osmoj Virovskoj prkačijadi, prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača. Naime, osvojile su prvo mjesto u kategoriji naj prkača po procjeni domaće komisije te drugo mjesto u kategoriji najboljih prkača na pladnju.

Sudionice osme Virovske prkačijade
Izvor fotografije: Općina Drnje

“Zasluga je to svih vrijednih žena iz udruge. Čestitamo ovim putem svim drnjanskim sokačicama koje su oduševile i upotpunile jedan ovakav događaj te im želimo još puno lijepih i uspješnih zajedničkih trenutaka poput ovog”, istaknuli su ponosno iz Općine Drnje.

Inače, Virovska prkačijada jedini je međunarodni festival tradicionalnih kolača u Europi čiji je cilj očuvanje tradicije pečenja sitnih starinskih kolača te spašavanje od zaborava starinskih recepata. Poznato je da se Virje, kao i cijelo područje središnje Podravine, može pohvaliti bogatom tradicijom pečenja prkača za razne prigode.

Virovska prkačijada okuplja svjetske majstore slastičarstva i gastronomije te brojne posjetitelje, a svaka je bolja, jača i veća od one prethodne te je tako ova manifestacija postala virovski brend, a Virje prepoznatljivo u Hrvatskoj i svijetu kao najslađe selo u Hrvatskoj.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti