Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Ukida se naplata i utvrđivanje poreza na potrošnju i poreza na korištenje javnih površina u Koprivnici

Ovo vrijedi za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine radi ublažavanja negativnih posljedica krize uslijed epidemije koronavirusa

Preporučujemo

Na području Hrvatske nastupile su posebne okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, koje ugrožavaju život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, narušavaju gospodarsku aktivnost i uzrokuju znatnu gospodarsku štetu, a koje su nastale u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS CoV-2. U nizu mjera koje je donio Grad Koprivnica kako bi pomogao poduzetnicima i ublažile posljedice naprijed navedenog, gradski vijećnici izglasali su odluku o dopuni odluke o gradskim porezima, ističu iz gradske uprave.

Ukida se naplata i utvrđivanje poreza na potrošnju i poreza na korištenje javnih površina, osim poreza na korištenje javne površine u svrhu postavljanja kioska iz članka 9. ove odluke, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, radi ublažavanja negativnih posljedica krize uslijed epidemije bolesti COVID-19.

Ovom odlukom Gradskog vijeća nastoji se pomoći na način da se ublaže negativne posljedice poslovnim subjektima koji su u otežanim okolnostima obavljali svoju djelatnost u uvjetima protuepidemijskih mjera koje propisuje nacionalni Stožer civilne zaštite.

Za provedbu ove odluke nije potrebno osigurati sredstva, već će se smanjiti prihodi od navedenih poreza u proračunu Grada Koprivnice za 2021. godinu, naglašavaju iz gradske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave